4 Badkamerplanten – Badkamerplanten houden allemaal van schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid, precies de omstandigheden in een badkamer. En ze passen prima in de woontrend waarin die ruimte meer is dan een plek om haastig in en uit te hollen en een ruimte wordt om van te genieten voor een goed begin of een ontspannen einde van de dag.

4 badkamerplanten

4 Badkamerplanten, 4 vochtvreters

Tillandsia

Tillandsia is een luchtplant met wilde sprieten en een grillige vorm die geen aarde nodig heeft, maar vocht en voedingsstoffen uit de lucht haalt.

Ficus pumila

Ficus pumila heeft lange, klimmende (of hangende) stengels en grappige blaadjes die bont en/of bobbelig zijn.

Venushaar

Venushaar is een frisgroene varen met zwarte stelen en heel zachte blaadjes die mooi wijd groeit.

Lepelplant

Lepelplant heeft zacht donkergroen vol blad met daarboven vrolijke witte vaantjes.
4 badkamerplanten

Verzorging

– Alle badkamerplanten kunnen toe met niet al teveel licht. Is er geen badkamerraam, dan komen ze met kunstlicht een eind.
– Stoom, nevel, dompelbad – ze vinden het allemaal heerlijk.
– Elke twee weken een beetje voeding. Bij Tillandsia kun je dat per plantenspuit geven.
– Worden de modellen iets te wild, dan kun je ze gewoon bij knippen.

Roots in regenwoud

Tillandsia komt uit Midden- en Zuid-Amerika, lepelplant uit de jungle van Brazilië, Zuid-Amerika en Azië, Ficus pumilia klimt en slingert in het verre oosten, Adiantum groeit vooral in China. Wat ze gemeen hebben, is dat ze groeien in een omgeving die lijkt op dat van een tropisch regenwoud. En dat lijkt weer veel op de badkamer na de ochtendspits. Het vocht en de damp die dan achterblijft, biedt ideale omstandigheden voor deze planten.

Badkamer opknappen

Ga je je badkamer opknappen vergeet dan niet de badkamerplanten. Groen zorgt al snel voor een hele nieuwe look. Een nieuwe badkamer vraagt gewoon om planten en donkere hoekjes zijn geen probleem. En met spiegels kun je natuurlijk ook zorgen voor meer lciht.

Woonplant van de maand

De ‘Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.

Voor meer informatie zie: www.mooiwatplantendoen.nl

Kijk hier voor de tuinplanten van de maand mei.