8 maanden lang – Wij zijn Marlies & Linda van FAM Flower Farm en op onze kwekerijen telen we de mooiste dahlia’s, narcissen en tulpen! Je kunt ze online bij ons bestellen en we leveren de bollenpakketten bij je thuis af zodra het tijd is om te gaan planten. Onze klanten vinden het echt een cadeautje om uit te pakken. Je krijgt er namelijk ook ons FAM Magazine bij volop handige informatie, tips en inspiratie en een setje ansichtkaarten.

8 maanden lang bloemen in je tuin

Dit artikel is verzorgd door FAM Flower Farm

Van vroege voorjaar tot late najaar

Binnenkort zullen we ook starten met een collectie van bloemzaden. Dat betekent dat je van het vroege voorjaar tot het late najaar bloemen in je tuin kunt laten groeien, wel 8 maanden lang. Goed voor de bijen en vlinders die na het ontwaken in de winter meteen de narcissen in je tuin zullen vinden. Vervolgens zullen de tulpen gaan bloeien en in de zomer de plukbloemen en de dahlia’s zelfs tot aan de eerste nachtvorst ergens in oktober of november. 

8 maanden bloei

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bloeiende bloembollen voor tuingeluk

8 maanden bloei

Altijd verse bloemen in huis met je eigen pluktuin

Pluktuinen! Wij zijn er dol op, niet alleen superleuk om te bezoeken maar ook om zelf thuis aan te leggen. Met een paar vierkante meter tuin kan je al je eigen pluktuin beginnen en heb je de hele zomer lang verse bloemen in huis. Het kan in een speciale border of bloemenbed, maar je kunt dahlia’s en eenjarige zaden natuurlijk ook tussen de andere planten zetten en zo de gaten opvullen in de tuin. Dat geeft lekker veel kleur en geeft meteen goede beschutting aan je bloemen. Het leuke is bovendien dat je met eenjarige zaden, ieder jaar nieuwe soorten en kleuren kunt kiezen en experimenteren.

Vanaf 2022 is onze zadencollectie beschikbaar op de website. Alle soorten zijn geschikt voor in de pluktuin en worden ook door professionele bloemenkwekers gebruikt. Ideaal om te combineren met onze dahlia’s.

Een greep uit onze bloemzaad collectie: Amaranthus, Ammi, Cosmos, Delphinium, Dianthus, Lathyrus Odoratus oftwel siererwten, Nigella, Papaver, Phlox, Scabios en Zinnia’s.

Neem eens een kijkje op onze website: www.famflowerfarm.nl of volg ons voor een dagelijkse dosis bloemengeluk op Facebook of Instagram: @famflowerfarm

8 maanden bloei