Bloeiende bloembollen – Het eerste lentezonnetje is voor velen van ons een voorbeeld van tuingeluk. Heerlijk als na een lange en grauwe winter de natuur weer een beetje op gang komt. Bloembollen helpen je een handje en brengen je al vroeg in het voorjaar ook tuingeluk… maar dan moet je ze nu wel in de grond stoppen.

Bloeiende bloembollen voor tuingeluk

vrolijke kleuren in de lentetuin

Voorjaarsbloeiers

De eerste bloembollen die in het voorjaar bloeien zijn bijvoorbeeld krokussen (Crocus), winterakonieten (Eranthis) en sneeuwklokjes (Galanthus). Als de rest van je tuin zich nog in de slaapstand bevindt, zijn het deze bloembollen die je een tuingeluksmomentje geven. Daarna is het de beurt aan o.a. de narcissen (Narcissus), tulpen (Tulipa) en hyacinten (Hyacinthus). Plant voorjaarsbloeiende bloembollen in het najaar en let bij het kopen op de verschillende bloeitijden. Sommige bollen bloeien dus al in februari, terwijl andere soorten zoals sierui (Allium), laatbloeiende tulpen (Tulipa) en indianenbloem (Camassia) tot in mei bloeien. Als je bloembollen plant met verschillende bloeitijden verrassen ze je in het voorjaar iedere keer weer.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: 8 maanden lang bloemen in je tuin!

breng het voorjaar op kleur

Balans

Je kan de bloembollen natuurlijk in groepjes per soort planten maar om een mooie balans in de tuin te creëren, plant je ze gemengd met andere soorten in de tuin, in een pot of balkonbak. Door de verschillende bloeihoogtes en bloeitijden zorg je op die manier voor een mooie balans in je tuin.

Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bloembollenseizoen landelijke gestart in Heerlen

Bloeiende bloembollen voor tuingeluk

tuingeluk

Tips

  • Ben je trots op je tuin? Laat het weten op social media. Er zijn genoeg communities te vinden met mensen die net als jij gelukkig worden van hun tuin.
  • Het is bewezen: groen maakt gelukkig. Dus, hop die tuin in en maak je eigen tuingeluk.
  • Maak in de herfst een lijstje met bloembollen en kleuren waar je vrolijk van wordt en ga daarmee op pad.
  • Combineer je bloembollen met één- en tweejarigen en vaste planten voor een mooie balans in je tuin.
  • Kijk nog eens naar het ontwerp van je tuin.

Nog meer over tuingeluk, bezoek Adventure Gardens Appeltern

Kijk voor meer informatie op www.bloembol.org.

Fotocredits: iBulb.