WINTERSWIJK – Groen lint. Wethouder buitengebied Wim Elferdink van Winterswijk opende bij Aarde-Werk ‘De Stegge’ in Winterswijk de hotspot Kotten. Deze hotspot markeert de start van het lint Groen & Biodiversiteit. Dit is een van de zes groene linten die de komende vier jaar vanuit het hele land worden uitgerold naar de Floriade 2022 in Almere. De zes groene linten zijn onderdeel van de actie ‘Floriade 2022, de weg er naar toe’; een initiatief van de Branchevereniging VHG.
groen lint

 

Groen lint Floriade

Groen & biodiversiteit

Het thema van dit groene lint is biodiversiteit. De thema’s van de andere linten zijn: water, energie, gezondheid, economische waarde en luchtkwaliteit. Alle thema’s dragen bij aan bewustwording over Growing Green Cities – de gezonde groene steden: het thema van de Floriade 2022.

Samenwerken aan gezonde leefomgeving

Met de groene linten willen de initiatiefnemers laten zien welke baten groen vervult voor de kwaliteit van de leefomgeving, de biodiversiteit en de gezondheid van mensen. Deze baten passen binnen de boodschap van de Floriade rondom de Growing Green Cities.

Jan Bent van Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof is initiatiefnemer van deze hotspot: ”Dertig leerlingen van OBS Kotten maakten insectenhotels voor op het terrein en hebben verschillende stukjes natuur op het blotevoetenpad ervaren. Als je op de juiste wijze bezig bent met biodiversiteit, ben je direct bezig met hún toekomst.”

Wethouder Wim Elferdink: “Biodiversiteit bevorderen staat in het nieuwe collegeprogramma, omdat het bijdraagt aan gezondheid en welbevinden. Met een initiatief als de groene linten en deze eerste hotspot bij Aarde-werk De Stegge werken we samen met alle maatschappelijke partners aan een landschap als medicijn, met biodiversiteit als belangrijkste ingrediënt.”

Meer informatie over de groene linten staat op de website Floriade 2022, de weg er naar toe.

 

Almere is van 14 april tot en met 9 oktober 2022 gaststad van de wereldtuinbouw-tentoonstelling Floriade Expo 2022.

 Meer over de wereld-tuinbouw-tenstoonstelling

Lees ook deze eerdere berichten op GroenVandaag: