ALMERE – Floriade 2022. Twee jaar voordat Floriade Expo 2022 haar deuren opent voor het publiek, biedt de tuinbouwtentoonstelling al een vooruitblik. Tot en met 1 november kan iedereen een kijkje nemen op het 60 hectare grote terrein waar Expo 2022 verrijst. In 2021 kan dat ook van april tot en met oktober. Bezoekers nemen vanaf de Esplanade in Almere Stad de boot over het Weerwater naar het terrein in aanbouw. Ze arriveren bij het Preview Centre, krijgen voorproefjes van paviljoens in de labs en verkennen met een treintje het terrein.

Floriade 2022

floriade 2022

Preview

De Preview laat in de breedste zin het gedachtegoed van Floriade zien, brengt de thema’s van 2022 tot leven en maakt de verbinding met Almere en de provincie Flevoland. Het Preview Centre toont onder meer de ‘making of’, steeds geactualiseerd met laatste ontwikkelingen op het terrein en van de groene stadswijk Hortus.

De drie Preview Labs – Tree Lab, Save Plastics Lab en The Growing Pavilion – geven bezoekers een voorproefje van de paviljoens die die straks bij Expo 2022 te zien zijn. Tot een aantal maanden voor de opening in 2022 groeit Floriade Preview voortdurend met nieuwe activiteiten.

hoge school almere

Growing Green Cities

Met het thema ‘Growing Green Cities’ richt Floriade 2022 zich op het duurzamer en leefbaarder maken van steden. Dit thema is urgenter dan ooit. Op dit moment heeft de aarde zeven miljard inwoners. Meer dan 50 procent leeft in stedenꓼ in 2050 zal dit bijna 70 procent zijn. Creatieve, groene en duurzame oplossingen zijn nodig om steden veilig, gezond en aantrekkelijk te houden.

Subthema’s

Greening the City, Feeding the City, Healthying the City en Energising the City zijn de subthema’s van de tienjaarlijkse wereldtentoonstelling in Nederland. Floriade Expo 2022 is een levend laboratorium. Nieuwe ontwikkelingen, innovaties en oplossingen rond de thema’s vormen een ontdekkingstocht die bezoekers uitdaagt en inspireert om groener en gezonder te leven. De expo heeft de ambitie om het groenste dagje uit te zijn.

Tickets Floriade Preview

Floriade Preview is voor bezoekers geopend tot en met 1 november 2020 van vrijdag t/m zondag. Reserveer je bezoek via floriade.com. De excursie is inclusief een vaartocht over het Weerwater van Almere Stad naar het Floriadeterrein, een bezoek aan het Preview Centre, de paviljoens en een rondleiding over het terrein met een treintje. Inwoners van Almere krijgen korting op de toegangsprijs.

Floriade 2022

Almere is van 14 april tot en met 9 oktober 2022 gaststad van de wereldtuinbouw-tentoonstelling Floriade Expo 2022. Het is de 7e Floriade editie in Nederland. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan – samen met nationale organisaties en internationale deelnemers – innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Met inspirerende tentoonstellingen van landen en innovatieve bedrijven uit de tuinbouwsector en daarbuiten.