Tuinadvies – De artikelen over tuinadvies op de website van de Tuinen van Appeltern zijn in 2021 29 miljoen keer gelezen. Advies wordt steeds belangrijker voor de tuinstarter en tuinliefhebber. Ruim 4 miljoen unieke bezoekers zoeken jaarlijks op de site van het inspiratiepark naar oplossingen voor hun tuinvragen.

Tuinadvies

Appeltern is continu bezig de informatie up to date te houden. En dat is nodig, want er verandert veel. Er komen steeds nieuwe producten, nieuwe manieren van werken en dan zijn er nog de tuiniers die graag hun eigen ervaringen delen.

hardhout

Nieuw seizoen

Nog een maand en de Tuinen gaan weer open. Nu is men druk met de voorbereidingen op het nieuwe tuinseizoen. Het zou fantastisch zijn als dit seizoen gevrijwaard blijft van allerlei beperkingen. Dat de evenementen, de grotere seminars en presentaties weer kunnen doorgaan. Dat grotere internationale reisorganisaties de inspiratietuinen weer aandoen. Met De Floriade in Almere in het vooruitzicht, verwacht Tuinen van Appeltern zelfs extra bezoek.

Nieuwe onderhoudskoers krijgt vorm

Appelterm onderhoudt het park steeds biologischer en ecologischer. Verdord loof en blad wordt niet langer afgevoerd, maar versnipperd in de border achter laten. De tuindienst vindt dit best spannend. Wanneer gaan de bloembollen en de vaste planten door de relatief dikke mulchlaag prikken!?
Feit is wel dat ook bij hen het vertrouwen met de dag groeit. Ook heel mooi om te zien, is dat het versnipperde materiaal veel minder slordig staat dan vooraf verondersteld werd. Als het laagje dadelijk ook nog eens remmend werkt voor kiemend onkruid, zal dat voor iedereen goed zijn

tuinadvies

Inspiratie

Inspiratie is overal, op straat, op TV, in winkels en natuurlijk ook in de tijdschriften. Elke winter, nu al een jaar of vijf op rij, gaat Appeltern met de schaar door alle tijdschriften die zij krijgen toegestuurd en maakt daar collages van. In eerste instantie voor eigen gebruik, maar straks gewoon voor iedereen. Best leuk om door heen te te bladeren, ook jaren later nog. Je kunt er ook aan zien dat veel tuincreaties tijdloos zijn. Bekijk hier enkele moodboards.

Nog even poetsen

Vaste gasten weten dat Appeltern jaarrond bezig is met vernieuwen en uitbreiden; het is dus nooit op 1 maart allemaal klaar. Er zullen in maart en de maanden erna gewoon nog tuinen worden aangelegd. De grote schoonmaak is nu het belangrijkst en het vervangen van zaken die de nodige rompslomp aan transport en grond met zich meebrengen, zoals het vervangen van een oude haag en een grote vijver die lek is. Maar zoals elk jaar, ziet het park bij de opening van het nieuwe seizoen er weer zeer inspirerend uit. En het park is vanzelfsprekend klaar voor het beste tuinadvies.

Plan gerust een bezoek.

Meer over de Tuinen van Appeltern

Lees ook de artikelen in deze rubriek op GroenVandaag: