Belgisch Bloemenfestival Fleuramour 2022 – Eind september maakt het kasteeldomein van Alden Biesen zich op voor Fleuramour, één van de grootste bloemenfestivals dat tot ver buiten België populair is. Het festival viert er zijn 25-jarige jubileum met 150.000 bloemen en planten. Het wordt een feesteditie in het betoverende thema ‘MAGIC’.

Belgisch Bloemenfestival Fleuramour 2022

Belgisch Bloemenfestival Fleuramour 2022

Alden Bielsen

Liefst 400 bloemenkunstenaars uit binnen- en buitenland zakken af naar Bilzen voor de organisatie van het wereldberoemde bloemenfestival Fleuramour – Passion for flowers. Als acrobaten van de verbeeldingen toveren zij de Landcommanderij van Alden Biesen om tot een gigantisch bloemenparadijs. Het indrukwekkende kasteel met zijn enorm domein, een Engels park van 43 hectare en strakke symmetrische perken in de Franse tuin is één van de grootste trekpleisters in Belgisch Limburg. Combineer dit met de florale pracht en praal van Fleuramour en je komt terecht in een betoverende sprookjeswereld: Belgisch Bloemenfestival Fleuramour 2022.

passion for flowers

150.000 bloemen

Tijdens Fleuramour worden zo’n 150.000 bloemen en planten verwerkt in honderden florale creaties. Stuk voor stuk zijn de ontwerpen een streling voor het oog én overladen ze de bezoekers met een heerlijke bloemengeur. Bovendien vormen ze een kleurrijk decor voor een perfecte foto.

Fleurige modeshows

Naast de grote florale tournee door het kasteeldomein en de mooie historische tuinen, is er op Fleuramour nog veel meer te beleven. Je geniet er van hoogstaande modeshows met fleurige bloemenjurken en een gezellige pop-upmarkt met leuke kraampjes. Het is heerlijk om hier rond te kuieren en allerlei leuke hebbedingen, bloemen en planten te ontdekken. Houd je van bloemschikken? Neem dan zeker een kijkje bij de livedemonstraties bloemstylen. Deze zitten boordevol handige tips & tricks om zelf aan de slag te gaan. Tussendoor geniet je van een versnapering bij de foodtrucks.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Gardenista 2019: groenevent in kasteeltuin

Draag een zelfgemaakt bloemenhoedje

Naar jaarlijkse traditie opent Fleuramour op vrijdag met de populaire hoedjesdag. Bezoekers die een zelfgemaakte bloemen- of plantenhoed dragen, krijgen een gratis glaasje cava en kunnen leuke prijzen winnen.

Zilveren jubileum boordevol magie

Fleuramour is dit jaar toe aan de 25ste editie. Het wordt een betoverende editie boordevol verwondering en fantasie. Een zilveren jubileum dat helemaal in het teken zal staan van het centrale thema: MAGIC.

Belgisch Bloemenfestival Fleuramour 2022

Fleuramour – Passion for flowers

• 23 – 26 september 2022
•10:00 – 18:00 uur
•Landcommanderij Alden Biesen (Bilzen, België)

Wil je het bloemenfestival Fleuramour bezoeken?
Koop je ticket online en geniet van korting: www.fleuramour.be.
Tickets zijn ook verkrijgbaar aan de kassa, zolang de voorraad strekt.

Meer groene evenementen

Kijk ook in de rubriek Uitjes op GroenVandaag.