Gardenista 2019 – Van 15 tot en met 19 mei 2019 vormt Kasteel Ophemert het decor van een nieuw en uniek tuinevent: Gardenista. Het bijzondere evenement in de Betuwe biedt een mix van groen, amusement en gastronomie voor jong en oud in een schitterende omgeving. Tijdens Gardenista zijn klimaatbestendige showtuinen vol duurzaamheid te bewonderen. Bovendien vindt het Nationaal Kampioenschap Bloemstyling 2019 plaats en kun je genieten van authentieke streekproducten uit de Betuwe.

Gardenista 2019

Ook het kasteel en de fraaie kasteeltuin zijn te bezoeken. Gardenista 2019 is een initiatief van vereniging Groei & Bloei en wordt voor de eerste keer georganiseerd.

gardenista

Groenevent in kasteeltuin

Vijf dagen lang is Gardenista ‘the place to be’! Je kunt heerlijk struinen langs de showtuinen. Waar de ontwerpers extra aandacht hebben gegeven aan duurzame en praktische oplossingen met oog op klimaatverandering. Naast de showtuinen, kwekers en aanbieders van tuinproducten hebben bekende arrangeurs samen met studenten van diverse groene opleidingen het terrein met toparrangementen versierd.
Tijdens het evenement geniet je onder meer van muzikale optredens, proeverijen, diverse workshops. Bijvoorbeeld bloemstyling, natuurfotografie, wijn maken en koken uit de moestuin. Toonaangevende groenspecialisten geven presentaties. In het kasteel is een expositie van florale objecten. Voor de jeugd is er een apart kinderprogramma met onder meer groene workshops, speurtochten, dieren knuffelen en schminken.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Belgisch Bloemenfestival Fleuramour 2022

gardenista

NK Bloemschikken

Nationaal Kampioenschap Bloemstyling

Tijdens Gardenista organiseert Groei & Bloei het Nederlands Kampioenschap Bloemstyling 2019. Professionals, amateurs en studenten van groene opleidingen strijden om de nationale titel. Een vakjury beoordeelt de wedstrijd-arrangementen met als thema ‘Fairytale’ en bepaalt per categorie een winnaar. Alle sprookjesachtige bloemwerken zijn tijdens Gardenista te bewonderen.

gardenista

Praktische informatie

-Gardenista 2019 is van woensdag 15 mei tot en met zondag 19 mei 2019 geopend van 09.30 tot 17.00 uur.
-Locatie: het landgoed van Kasteel Ophemert.
-Toegangskaarten zijn € 14,50 (woensdag-donderdag) en € 17,50 (vrijdag-zondag) per persoon verkrijgbaar aan de kassa.
-Via de online voorverkoop (tot en met 30 april 2019) vanaf € 11,00.
-Kinderen tot en met 15 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen.
-Voor groepen (vanaf 15 personen) en studenten gelden extra voordelige tarieven.

Kijk voor meer informatie, ticketverkoop en routebeschrijving op www.gardenista.nl.

Fotocredit: Gardenista/Brian Muntz

Meer groene evenementen

Kijk ook in de rubriek Uitjes op GroenVandaag.