HILLEGOM – Bloembollen. Wil je komende lente sprankelende magie in de tuin? Wees er dan op tijd bij en duik in de wondere wereld van bloembollen. De herfst is namelijk het perfecte moment om deze juweeltjes te planten. Én het is een super leuke bezigheid om het tuinseizoen mee af te sluiten.

Bloembollen geven je op magische wijze een geluksgevoel. Je plant ze in de herfst, in de winter maken ze zich klaar om te groeien en te bloeien, en in het voorjaar schitteren ze in de tuin. De werking van bollen in de tuin is betoverend. Terwijl alle planten en struiken nog in winterslaap zijn, kondigen de kleurrijke bloemen feeëriek de lente aan. Waar wacht je nog op? Beleef dit sprookjesachtige tafereel en plant ze nu.

 

bloembollen

 

Bloembollen

Verschillende soorten

Bloembollen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. De bekendste zijn de wereldberoemde tulpen. Ook de idyllische narcissen, blauwe druifjes en krokussen zijn roemrijk. Maar ken je de sprookjesachtige kievitsbloem ook al?
Haar betoverende bordeaux rode kleur maakt van je tuin een paradijs. En vergeet de romantische botanische tulpen en de ontluikende sneeuwklokjes niet. Ze laten je even helemaal in je eigen magische wereld kruipen.

 

Herinneringen maken

Maak van het planten een onvergetelijk moment. Het najaar is een prachtige tijd om in de natuur bezig te zijn. Je kunt het alleen doen, maar nog leuker is samen met kinderen, vrienden of familie. Niet alleen het moment is dan leuk, steeds wanneer je de groei van de bloembollen bewondert, is de fijne herinnering daar. Dus kruip met elkaar tussen de afgevallen bladeren en plant deze ondergrondse diamanten in vijf stappen:

 

bloembollen

Tips

Stap 1
Verwijder onkruid en kleine steentjes en mix daarna wat tuinaarde door de grond om het beter te draineren.

Stap 2
Graaf een gat voor een groep bloembollen of meerdere individuele gaten voor het planten van enkele bloembollen. De grootte van de bloembol bepaalt hoe diep je moet planten. Grote (5 cm en groter) plant je 15 cm diep en kleine (2,5 – 5 cm) 7 tot 10 cm diep.

Stap 3
Zet de bloembollen zachtjes in de grond met de punt naar boven. Duw hierbij niet te hard want dan beschadigen ze. Grote hebben een afstand van 7 tot 20 centimeter nodig en kleine 3 tot 7 centimeter.

Stap 4
Bedek debollen met de uitgegraven aarde.

Stap 5
Als de grond droog is, geef ze dan wat water.

 

Kijk voor meer informatie over betoverende bloembollen op www.bulb.com.