ARCEN – Bloemenfestival Bloemig! Kasteeltuinen Arcen organiseert van donderdag 3 tot en met maandag 7 september een nieuwe editie van Bloemig! In 2019 vond de eerste editie van dit florale event plaats.

Vanwege het wegvallen van veel (snij)bloemen evenementen door de coronamaatregelen dit jaar, wil Kasteeltuinen Arcen de sierteeltsector met Bloemig! ondersteunen en kwekers de kans bieden om hun producten te tonen.

bloemig

Bloemenfestival Bloemig!

Het bloemenfestival staat in 2020 dan ook voor kleur en uitbundigheid om zo voor positiviteit te zorgen. Bloemig! richt zich op verrassende bloemsierkunst en wil bezoekers inspiratie bieden door het tonen van de pracht en diversiteit van bloemen.

Dit jaar worden er door het hele park bloemsierkunstwerken getoond. Via een wandelroute komt de bezoeker op verrassende plekken in de tuinen waar in verschillende thema’s bloemwerken worden getoond. In het kasteel worden de ingerichte kamers op de Bel-etage aangekleed met prachtige vazen en sierlijke bloemwerken.

kasteeltuinen arcen

Topbloemisten

Tijdens Bloemig! werkt Kasteeltuinen Arcen samen met topbloemisten waaronder Joyce Brueren van Joll’s, Ilse Rambags van de Kogeldistel in samenwerking met leerlingen van het Citaverde college Horst, Lily Beelden van Just Lily en Peter Daemen van Peter Daemen Floral Designs. Veel van deze meesterbinders komen bovendien uit de directe omgeving.

Bloemig! zal, zeker in combinatie met de felrode kunstwerken van Sweetlove in de Beelden- Watertuin, zorgen voor waardige instagrammomenten #Bloemig!

Kwekers

Ook de snijbloemen komen van kwekers uit de regio, waardoor er met de meest verse producten wordt gewerkt. Samen met het bloementeam van Kasteeltuinen Arcen worden van duizenden snijbloemen de mooiste creaties gemaakt. Professionele bloembinders geven elke dag demonstraties bloemschikken ter inspiratie en vermaak.

kasteeltuinen arcen

Bloemig! vindt plaats van 3 t/m 7 september van 10.00 tot 18.00 uur in Kasteeltuinen Arcen. Het vooraf online kopen van een ticket of reserveren van een tijdslot is verplicht.

Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park is 32 hectare groot en heeft meer dan 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17de-eeuws kasteel. Kasteeltuinen Arcen is in 2020 door Land van ANWB wederom uitgeroepen tot Leukste uitje van Limburg!

Fotocredits: introfoto en tweede foto: Petra Lenssen