LISSE – Nijntje. Nijntje blijft voor altijd jong maar bestaat dit jaar al 65 jaar. Om deze verjaardag te vieren, plantte Keukenhof een groot Nijntje bloemenmozaïek.  Tom Schreuder, commercieel manager bij Keukenhof, plantte samen met Mariella Ostendorf, manager special projects bij Mercis, de eerste bollen van het mozaïek.

Nijntje 65 jaar

Keukenhof 2019 in cijfers

Keukenhof en Nijntje

Schreuder: ’Keukenhof is een internationale bloemententoonstelling met bezoekers uit alle landen. Ook Nijntje is wereldwijd bekend en past goed bij Keukenhof’. Het konijntje heeft een speciale plek in het park. Zo is er een Nijntje huisje en een Nijntje speeltuin naast het poffertjeshuis. In de lente komt daar een groot nNjntje bloemenmozaïek bij. In het mozaïek zijn ruim 2.000 hyacinten verwerkt. Een bloemenperk om in het voorjaar naar uit te kijken.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Flower Power bloemenmozaïek in Keukenhof

kinderparadijs met hyacinten

Kinderparadijs

Naast het mozaïek, heeft Nijntje ook nog een eigen tulp. En zij is niet de enige. Rond het mozaïek staan straks ook de tulpen van Pinocchio, Roodkapje, Sesamstraat en Spongebob. Er is in Keukenhof voor kinderen meer te doen dan genieten van de geuren en kleuren van de bloemen. Centraal in het park liggen de kinderboerderij, een doolhof en een speeltuin waar ze kunnen klimmen en zwieren aan de kabelbaan. En met de speurtocht worden kinderen echte tulpenexperts. Daarmee is Keukenhof een leuk en leerzaam dagje uit voor jong en oud.

Wist je dat er ook een Nijntjemuseum is. In de Agnietenstraat in Utrecht.

Foto-credits hyacinten, iBulb

Valkenberg Park Breda

Nog meer Keukenhof-nieuws

In Valkenberg Park in Breda zijn de eerste tulpenbollen geplant in de vorm van een grote pijl. Een unieke samenwerking tussen Keukenhof, VisitBrabant en Breda Marketing vanuit de boodschap ‘Hier moet je zijn’. Bezoekers kunnen in april en mei van 2021, bij de start van het toeristische seizoen, genieten van een indrukwekkende bloemenzee op deze iconische plek in Breda.

In Keukenhof worden van september tot en met de kerstperiode 7 miljoen bloembollen geplant. Het lentepark is in 2021 geopend van 20 maart tot en met 9 mei.

Nog meer Keukenhof

Meer artikelen over Keukenhof met prachtige foto’s zijn elders te lezen op GroenVandaag.