Flower Power bloemenmozaïek – Op donderdag 4 oktober hebben tuinmedewerkers van Keukenhof de eerste bollen geplant van een bloemenmozaïek Flower Power, de kracht van bloemen. Met dit bloemenmozaïek is een start gemaakt met het planten van zeven miljoen bloembollen in Keukenhof.
Volgend jaar -2019- staat Keukenhof in het teken van Flower Power. Bloemen inspireren mensen. En waar anders dan in Keukenhof verbinden de bloemen mensen uit de hele wereld. Samen genieten van tulpen, geuren en kleuren.

Flower Power bloemenmozaïek

Keukenhof-thema 2019

Holland is wereldberoemd om die prachtige bloembollenvelden. En alle soorten bloemen die er gekweekt worden. Met felle kleuren, hippies, peace & music staat Flower Power voor de sfeer van begin jaren ’70. Een prachtig thema om de 70ste Keukenhof mee te vieren. Voor het tulpenmozaïek zijn 50.000 bollen geplant. Met onder andere tulpen, blauwe druifjes en crocussen. Het mozaïek heeft een oppervlakte van 250m2 en bestaat uit twee lagen, zodat het in het voorjaar langer bloeit.

Keukenhof is in 2019 geopend van 21 maart t/m 19 mei.

tulpenfestival NoordoostpolderTIP: Bloembollenmarkt 5 en 6 oktober

Tientallen kwekers die zich gespecialiseerd hebben op het kweken van niet alledaagse soorten bolgewassen presenteren zich op de Bloembollenmarkt in Keukenhof. Wie in zijn eigen tuin bollen wil planten voor een bloeiende lente kan voor unieke bolgewassen terecht op de Keukenhof Bloembollenmarkt.
Aangeboden wordt een uitzonderlijk groot aanbod van bloembollen, waaronder vele exclusieve soorten. Bovendien krijgen bezoekers uit de eerste hand  informatie over het planten en het verzorgen van de verschillende soorten bollen. Daarnaast geven de Keukenhof-tuinmannen plantdemonstraties.

Zie ook het dit artikel op GroenVandaag: Betover je tuin met bloembollen.

De Bloembollenmarkt is geopend op 5 en 6 oktober van 10.00 tot 16.30 uur.  De toegang en het parkeren zijn gratis.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bloemenmozaïek voor 65-jarige Nijntje

sluiting keukenhof

de nieuwe entree

Jacoba van Beieren

De geschiedenis van Keukenhof gaat terug tot de 15de eeuw. Gravin Jacoba van Beieren (1401-1436) gebruikte ‘Keukenduyn’ als jachtgebied voor Slot Teylingen. In 1641 werd Kasteel Keukenhof gebouwd en het landgoed groeide uit tot een oppervlakte van ruim 200 hectare. Bron: Keukenhof.

Nog meer Keukenhof

Meer artikelen over Keukenhof met prachtige foto’s zijn elders te lezen op GroenVandaag.