OEGSTGEEST – Buienradar kennen we allemaal. En Tekenradar misschien ook. Maar heeft u al van Bloemenradar gehoord? De radar is een handige tool voor wie optimaal wil genieten van de bloeiende bollenvelden.

Bloemenradar

Wilt u weten waar u de mooiste kleuren kunt zien? Door de radar te raadplegen weet u precies waar u moet zijn. Dagelijks, gedurende het seizoen, worden de bloeiende bollenvelden gevolgd om toeristen te helpen met het bepalen van hun fiets- en wandelroute langs de mooiste hyacinten,- narcissen,- en tulpenvelden. Het is zelfs mogelijk om via de radar eigen foto’s te uploaden, zodat u anderen helpt met het genieten van de pracht van de bollenstreek.

Zie voor meer informatie op deze site van de Bollenstreek VVV’s.bloemenradar

De Bollenstreek

De Bollenstreek beslaat ruwweg het gebied tussen Leiden en Haarlem. De tulpen, narcissen en hyacintenvelden zijn nu wereldberoemd. Hoewel in de deze streek al in de 16de eeuw bollen werden geteeld, zijn de velden pas later ontstaan. Toen vanaf de tweede helft van de 19de eeuw de grootschalige teelt van bloembollen begon.

kinderparadijs met hyacinten

De narcissen en hyacint staan nu mooi in bloei. De eerste vroege tulpenvelden inmiddels ook. Voor de meeste tulpenvelden is het nog even wachten tot waarschijnlijk half april. Een overzichtje van bloeiende bollenvelden.
-Narcissen velden – eind maart t/m half april
-Hyacinten velden – eind maart t/m eind april
-Tulpenvelden – half april t/m begin mei

Keukenhof

In 1949 bedacht een groep toonaangevende bloembollenkwekers en -exporteurs het plan om op het landgoed Keukenhof een tentoonstelling van voorjaarsbloeiende bloembollen te maken. Dat plan resulteerde in het lentepark Keukenhof dat haar deuren opende voor het publiek. Vanaf de opening is is keukenhof een succes. In het eerste jaar kwamen 236.000 bezoekers kijken. In 2019 ruim 1.4 miljoen.bollenvelden

Nog meer over bollenvelden

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:
Waarom bollenvelden ook vogelvelden kunnen zijn
Anton L. Koster, schilder van bollenvelden
Respect voor de bollen, word ambassadeur