Boomstam tafel in huis – Een natuurlijke groene keuze maken met een unieke boomstamtafel in huis. Wanneer u kiest voor een tafel gemaakt van een boomstam heeft u een natuurlijk eigentijds product in huis. Een bijzonder en uniek stuk dat nog generaties lang mee zal gaan.

Boomstam tafel in huis

Het natuurlijke karakter van een boomstamtafel ontdekken

Niet iedere houten tafel is gemaakt van massief hardhout. Tafels worden hedendaags gemaakt van allerlei materialen, vorm en structuren. Tafels gemaakt met fineer lagen, betonlook tafels en tafels met extreem felle kleuren. Wanneer u graag een natuurlijke en tijdloze tafel in huis haalt kiest u voor een boomstam tafels. Deze exclusieve eettafels zijn gemaakt uit een stuk boomstronk. Deze boom tafels komen echt tot zijn recht wanneer ze voorzien zijn van een metalen tafel onderstel. Dit onderstel is zowel belangrijk voor de stevigheid van de tafel maar geeft het geheel een industriële look in uw interieur. Een strak en modern industrieel interieur komt pas echt tot zijn recht met een robuuste en massieve boomstamtafel.

Boomstam tafel in huis is puur natuur

boomstameettafel voor buiten

Waarom is een boomstamtafel een groene keuze?

Veel boomstamtafels zijn gemaakt van bomen die gekapt dienen te worden vanwege de omvang of door ziekte. Door diverse ziektes is het mogelijk dat een boom instabiel kan worden. Wanneer deze instabiliteit gevaarlijk wordt voor de omgeving zal de boom gekapt worden. Het rooien van deze grote massieve bomen is al een kunst op zich. Ook is het dan belangrijk om voldoende lengte te houden. Deze lengte van de boom wordt uiteindelijke de lengte van het tafelblad waar een eettafel van wordt gemaakt. Omdat niet alle bomen dezelfde omvang hebben zijn ook niet alle boomstam tafelbladen dezelfde afmeting. Ieder boomstamblad is hierdoor uniek en betreft het een exclusief tafelblad.

Hergebruik van massief hout

Naast het produceren van deze natuurlijke tafels kan hout ook hergebruikt worden voor het maken van tal van meubels. Ieder meubelstuk heeft dan zijn unieke eigen uitstraling. Vaak de de kwaliteit van massieve hergebruikte materialen velen malen hoger dan een nieuwe geproduceerd meubelstuk. Met een hergebruikt materiaal zoals massief hout kiest u voor een bewuste groene keuze in huis.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Steigerhout, stoer, stevig en helemaal nieuwerwets

LEESTIP: Top 10 bomen Noord-Brabant