Comfortabel picknicken. Op de lagere school werd ons geleerd, dat wij het alfabet te danken hebben aan de Feniciërs. Een zeevarend handelsvolk van voor het begin van onze jaartelling, uit de streek die wij nu Libanon noemen. Minder bekend is dat de Feniciërs ook de uitvinders zijn van de kleurstof paars, wat via een kostbaar procedé werd gewonnen uit zeeslakken. Omdat er veel slakken nodig waren voor een klein beetje kleurstof om textiel te verven, was paarse kleding voorbehouden aan de rijke der aarde, zoals gelaagde kooplieden, koningen en keizers.

picknick

Comfortabel picknicken

Nog altijd is de kleur paars geassocieerd met luxe. Niet toevallig dat Claudia van den Berg haar winkel de naam Ookinhetpaars meegaf. Met die bijzondere naam maakt ze direct duidelijk dat haar textielproducten zich onderscheiden door kwaliteit, stijl en duurzaamheid. Accessoires waarmee je graag je huis en tuin wil aankleden, zoals kussens, plaids, grand foulard en zelfs picknickkleden.

picknickkleed

Picknickkleed

Zo’n picknick kleed kan mee naar park, bos, duin en strand. Heerlijk picknicken in de natuur met het gezin, vrienden of gewoon met z’n tweetjes. De kleden hebben een zachte kant van wol en een waterafstotende kant, zodat het kleed ook bij buiten gebruik niet snel vuil wordt en je geen natte billen krijgt.
De kleden zijn er in frisse kleuren met verschillende motieven, blokken, ruiten, visgraat of strepen. Het formaat is royaal, 140 x 190 cm. Daar kun je zonder problemen met z’n vieren op zitten, inclusief picknickmand. Maar het is ook handig als speelkleed voor kinderen.

allium-sierui

Achtertuin

Comfortabel picknicken in de achtertuin kan natuurlijk ook. Juist! Wat zou je denken tegen een passend paars decor van allium. Zo blijf je helemaal in stijl en… je gunt insecten ook hun picknick. Vlinders en bijen smullen van de nectar van de allium. Met hun lange roltong bemachtigen ze het stroperig vocht vol suiker, eiwitten en vitaminen. Vooral de vlindervrouwtjes hebben die nectar nodig om eitjes aan te maken en bijen honing. En doet allium met die paarse pracht niet luxe, warm en vrouwelijk aan?

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Ivo: Roos van Jericho en kale achtertuinen

Meer over paars in huis en de tuin

Lees deze artikel op GroenVandaag:

Nectarrijke allium heerlijke gastheer voor insecten

Delphinium Jewel, in de schijnwerpers