November is de ideale plantmaand. Of je nu spreekt over vaste planten, bomen, bloembollen of fruitbomen. De grond is nog warm en de natuur in rust, precies wat je nodig hebt. Planten in het najaar betekent dat je bomen en planten de tijd geeft om aan te slaan, zodat je al vroeg in het voorjaar kan genieten van hun bloei.

En wat voor levend groen geldt, geldt ook voor klussen met niet-levende materialen. Wat te denken van het plaatsen van een schutting! Doe het nu. Je kan nu overal gemakkelijker bij. Je kan overtollige takken wegsnoeien en in het prille voorjaar loopt het groen uit, zodat er al snel sprake is van een aangeklede tuinafscheiding.

Maar welke schutting moet je kiezen?

composiet tuinschermen

Composiet tuinschermen

Als je voor privacy, duurzaamheid en vormgeving gaat, overweeg dan eens composiet tuinschermen. Kies je voor een antraciet kleur, dan heb je ook nog eens een achtergond waartegen bloemen en planten prachtig afsteken. Dat staat heel chique.

Voordelen composiet

Composiet is een combinatie van kunsthars en houtvezels, waardoor het heel wat voordelen biedt. Het materiaal is water- en vochtbestendig, splintert en splijt niet en kan niet rotten en krom trekken. Daarbij vergen composiet tuinschermen geen onderhoud en hebben ze een lange levensduur.

Nadelen composiet

Wel is het zo dat composiet krasgevoelig is, waarbij oppervlakkige krassen kunnen worden weggewerkt, maar diepere krassen niet.

tuinafscheiding

Sterkte

De sterkte van een composiet tuinscherm is afhankelijk van de verhouding kunsthars en houtvezels. Meer houtvezels vergoot de kracht van het tuinscherm. Een scherm met meer houtvezels is dan ook duurder. Daarentegen oogt het tuinscherm weer mooier. Zoals gezegd, chiquer.

TIP: Let bij het aanschaffen van composiet schuttingen dus goed op de kwaliteit die wordt geleverd. Wil je een weloverwogen keuze maken vraag dan gratis proefstukjes aan.

tuinafscheiding

Benut het najaar

In de tuinbranche loopt nu een campagne waarin consumenten worden opgeroepen om het najaar te benutten om te planten. Stichting Steenbreek, NL Greenlabel, Stichting De Groene Stad, De Tuinen van Appeltern, Tuinbranche Nederland en GroenVandaag willen oude tijden doen herleven en het najaar weer tot hét plantseizoen uitroepen. Maar een schutting ‘planten’ dat kan natuurlijk ook. Als er vervolgens maar iets mooi groens bij komt te staan.