OEGSTGEEST – Het heeft de uitstraling van hout en de voordelen van kunststof: composiet. Dit materiaal is een combinatie van 60% gerecyclede hardhoutvezels en 40% hoogwaardig HDPE kunststof. Het wordt vandaag de dag steeds vaker als vloer toegepast in de tuin en op het (dak)terras, en als tuinafscheiding.

Composiet

En dat is niet verwonderlijk, want composiet heeft nogal wat voordelen.
-het oogt natuurlijk
-het is duurzaam, want gemaakt van recyclebaar, milieuvriendelijk materiaal
-het is zeer onderhoudsvriendelijk
-het heeft een lange levensduur; rot en splintert niet
-het is gebruiksvriendelijk door anti-slip

vlonderplanken composiet

Vlonderplanken

Composiet is ook een hoogwaardig materiaal wat gemakkelijk is te verwerken. Bovendien zijn composiet vlonderplanken in verschillende kleuren, soorten en dikten verkrijgbaar. Perfect tuinmateriaal dus voor wie meer tijd wil besteden aan genieten.

TIP:

Je kunt je laten overtuigen door een proefstukje te bestellen, zodat je thuis kunt oordelen over de kwaliteit en de uitstraling. Bij sommige producenten is het zelfs mogelijk stukjes in verschillende kleuren aan te vragen.

Terras

Wat decennia geleden als trend werd opgemerkt, is inmiddels al jarenlang gemeengoed: onze terrassen zijn niets anders dan buitenkamers. We hebben de huiselijkheid mee naar buiten genomen door veel aandacht te besteden aan ons tuinmeubilair en bijpassende accessoires.
En waar gewoonlijk sierbestrating ligt of houten vlonders, zie je nu de opmars van de composietvloer die voor luxe en exclusiviteit zorgt. Inderdaad, alsof het een binnenruimte is. Zo willen we het: comfortabel en classy.

terras

TIP

Wie een terras wil aanleggen kan kiezen voor een all-in pakket. Dat wil zeggen dat behalve de composiet vloerplanken ook onderbalken, kunststof clips en RVS tori schroeven worden meegeleverd.

Geen houtkap

Om composiet te maken is er geen specifieke houtkap nodig. De natuurlijke houtvezels zijn als restproducten afkomstig van FSC-gecertificeerde houtbewerkingsbedrijven. Omdat ook uitsluitend gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige gerecyclede kunststoffen is composiet een materiaal dat minder milieubelastend is.

trend inner retreat

Trend: de tuin als toevluchtsoord

Voor het jaar 2020 heeft de Tuinbranche een drietal onderscheidende trends gesignaleerd. Een daarvan kreeg als etiket mee Inner Retreat. Een duurzame tuintrend die in het teken staat van onthaasten. Een tuin ingericht met vlonders, borders, vol zachte natuurlijke kleuren en planten met fijn blad en stengels. Groen als buffer tussen de drukke buitenwereld en het eigen domein: de tuin als toevluchtsoord. Een plek waar je je kunt terugtrekken en tot rust kan komen. In die trend passen composietplanken naadloos, want composiet zorgt dat je van je tuin geniet.