ZEIST – Tuintrends 2020. De drie tuintrends van 2020 zijn bekend: Inner Retreat, Blended Cultures en Street Savage. De tuintrends zijn vertaald in drie voorbeeldtuinen, waarin duurzaamheid, biodiversiteit en watervriendelijkheid de aandacht opeisen.
Geen last van overtollig regenwater, ruim ruimte voor groen tuinleven en veel hergebruikte materialen. Wie op zoek is naar inspiratie voor een gezonde en groene leefomgeving voor mens en dier, kan zijn hart ophalen aan deze drie tuintrends. Mogelijk gemaakt door Tuinbranche Nederland.

 

Tuintrends 2020

Inner Retreat

Een trendtuin in het teken van onthaasten. Met een houten vlonders, borders en vijver in ovaalvormige uitsparingen. Omringd door zachte natuurlijke kleuren. De hangmanden met planten aan de pergola geven de tuin intimiteit. Overtollig hemelwater wordt eenvoudig opgevangen.Er is gebruik gemaakt van planten met fijn blad en stengels. Groen als buffer tussen de drukke buitenwereld en het eigen domein. Wittinten en transparante materialen staan garant voor een temperend effect.

Blended Cultures

Deze trendtuin laat grenzen vervagen. Het is een harmonische mix van materialen, stijlen, werelden en planten. Natuurtinten combineren met felle accenten Zo krijgt een tuinkas een exotische uitstraling door de ruiten te voorzien van kleurfolie. Meubels en accessoires zorgen voor een vrolijke, ongedwongen en folkloristische sfeer. De inheems en exotisch planten zijn aantrekkelijk voor tuindieren en insecten.

Street Savage

Imperfectie en vrijheid vormen het uitgangspunt bij deze trendtuin. Onconventioneel, geïnspireerd op hiphop en de straat. De industriële meubels en potten zijn gemaakt van gerecyclede materialen en de schuttingen beschilderd met graffiti. Op de grond ligt halfverharding voor een echte streetlook. Door te kiezen voor nectarrijk groen kunnen vlinders, bijen en andere bestuivers volop toehappen.

Info

De tuintrends 2020 voorbeeldtuinen zijn gratis te bezoeken bij Tuincentrum Huiting in Vianen (U).

Fotocredit: Tuinbranche Nederland/Maayke de Ridder.

Aanvullende gegevens:
Tuinontwerper: Wim Wijsman i.o.v. Tuinbranche Nederland.
Realisatie: Wim Wijsman en Huiting Hoveniersbedrijf.
Mede mogelijk gemaakt door Griffioen Wassenaar, Capi Europe, Woodvision, Van der Leeden Mandwerk, Martens, Ter Steege, Edelman, Michel Oprey, Rijnbeek en Huiting Groep.

 

 

Meer tuintrends

Voor meer tuintrends, zie ook deze artikelen op GroenVandaag 

Trendtuinen en tuintrends toegelicht
Tuintrends voor het balkon en buiten
Trendtuinen 2019: klimaatbestendig, slim en eigentijds

en

Scorched Earth, goudgeel, is de trendkleur van 2021