Diederik Samsom – Deze week vindt in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch de tweede editie plaats van Future Green City, een driedaags vakevent rond innovatie, groen en duurzaamheid voor de leefbare, duurzame stad van de toekomst.

Diederik Samsom

diederik samsom op future green city

Duurzaamheid

Dinsdag 29 november, de eerste beursdag, stond in het teken van groen en bood een afwisselend programma lezingen met volop mogelijkheden voor het leggen van groene verbindingen.
Diederik Samsom, fractievoorzitter voor de Partij van de Arbeid opende het event Future Green City, samen met Jan Hoskam, wethouder Duurzaamheid van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Samsom zei onder de indruk te zijn van de vele geweldige initiatieven op het gebied van duurzaamheid in Nederland. Initiatieven die mogelijk zijn door een combinatie van visie, lef en samenwerking tussen overheid en bedrijven.
“In dit kleine landje ‘riegelt’ het van de uitvinders en de ondernemers die dit land en de wereld kunnen veranderen. En als wij als politiek de ruimte geven en durven investeren, dan gáán we dit land en de wereld veranderen. Dan kan Nederland in 2030 de innovatiedelta van Europa zijn, koploper op het gebied van maakindustrie, wereldspeler op het gebied van duurzame technologie.

Energieakkoord

De eerste stapjes daarvoor zijn inmiddels gezet.” Hiermee doelde Samsom op het energieakkoord. Er is wel een vervolg nodig vindt hij, met een energieakkoord 2.0, een klimaatwet en een nieuw op te richten Nationale Investeringsbank.

Nog meer over de duurzame stad

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:

Green City Nederland is het eerste initiatief in Europa om op grote schaal werk te maken van de klimaatadaptatie. Door middel van een integrale aanpak wil Green City de leefomgeving groener, gezonder en duurzamer maken. Een groene omgeving is niet alleen prettiger om in te wonen en te leven. Het is daarnaast gezonder voor mensen, net als voor dieren.