Diervriendelijk kunstgras – Wel eens gehoord van diervriendelijk kunstgras…? Toch bestaat er grastapijt dat geschikt is voor honden, katten en andere huisdieren, ze vinden het zelfs heerlijk om er op te luieren en te spelen.
Diervriendelijke kunstgras heeft een lage poolhoogte. Dat voelt natuurlijker aan en is uiterst zacht én bestand tegen intensief gebruik. Let dus op bij kunstgras kopen of het grastapijt daadwerkelijk geschikt is voor huisdieren. Een volle, hoogpolige variant is voor katten bijvoorbeeld minder fijn.

Diervriendelijk kunstgras

Omdat kunstgras anders ruikt dan echt gras en nergens naar smaakt, zullen huisdieren niet de neiging hebben om van het tapijt te eten of erin te graven. Je hoeft dus niet bang te zijn voor kuilen of gaten of andere beschadigingen.

diervriendelijk kunstgras

Behoeften

En hoe zit het met de behoeften die honden en katten hebben? Zijn onze viervoeters niet gewend in gras te poepen (honden) en te piesen (katten)?
Soms gebeurt dat inderdaad, maar de ervaring leert dat onze huisdieren liever de voorkeur geven aan een natuurlijke ondergrond om hun behoeften op te doen. Mocht er toch een grote boodschap op het kunsttapijt achter blijven, dan is een schepje en water met een sopje genoeg om de mat te reinigen.

Balkon en terras

Kunstgras wordt allang niet meer gebruikt in de voor- en achtertuin. Je ziet het ook als ondergrond voor balkon en terras. Een grastapijt past overal, zelfs in jongens- en meisjeskamers en in kantoorruimtes. Niet in de laatste plaats, omdat kunstgras niet groen hoeft te zijn, maar ook in verschillende andere kleuren verkrijgbaar op. Blauw bijvoorbeeld. Er is zelfs roze kunstgras. Kunstgras met een kleurtje is ook buiten te gebruiken.

verwijder bladeren van je kunstgrasmat

Voordelen kunstgras

De voordelen van kunstgras zijn waarschijnlijk bekend, maar laten we die nog eens in een rijtje zetten:
-hele jaar door genieten van een prachtig gazon
-nauwelijks te onderscheiden van natuurlijk gras
-een stuk voordeliger
-meerkleurig
-erg onderhoudsvriendelijk
-duurzaam geproduceerd

Grastapijt voor buiten is beschikbaar op rollen van 2 meter en 4 meter breed. De lengte kun je per strekkende meter zelf kiezen. Je hebt dus al een kunstgrasmat vanaf twee vierkante meter.

Tip

In de herfst is kunstgras gemakkelijk schoon te maken met een hark, bezem of bladblazer. Verwijder het blad geregeld. Als je de bladeren lang laat liggen drogen ze uit. Op het moment dat je dan gaat vegen verpulveren de bladeren. Deze kleine stukjes zakken onder in de grasmat.

Nog meer over groen en huisdieren

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag: