DJ Hardwell – DJ Hardwell heeft zaterdag 20 januari 2024, Nationale Tulpendag, zijn eigen tulp gedoopt vlak voor de officiële opening van het nieuwe tulpenseizoen op het Museumplein in Amsterdam. De nieuwe tulp is persoonlijk geselecteerd door Hardwell en wordt aangeboden door de Nederlandse snijtulpenkwekers (TPN). Tulipa ‘Hardwell’, zoals de botanische naam luidt, heeft een rode bloem met een heldere gele rand en een stevige steel met strak groen blad. Opvallend is de gefranjerde rand van de bloemblaadjes.

DJ Hradwell

Positieve energie

Hardwell: “Ik vind het een geweldige eer om een tulp naar mij vernoemd te krijgen. De bloem is onlosmakelijk verbonden met ons land en staa t symbool voor vrolijkheid, positieve energie en verbinding. Daarnaast heeft de tulp de natuurlijke eigenschap om te bewegen in de vaas. Dat is een prachtige match met mijn shows en muziek waarbij ik positieve energie op de dansvloer wil overbrengen. Ik hoop dan ook dat de nieuwe Hardwell-tulp herinnert aan de verbindende kracht van muziek en onvergetelijke momenten op de dansvloer.”

Dansende tulpen

TPN-voorzitter Arjan Smit: “Dit jaar is ‘Let’s Dance!’ het thema van Tulpendag 2024. Het is voor ons een goede aanleiding om een eerbetoon te brengen aan Hardwell met een eigen tulp. Hij is een van de populairste DJ’s ter wereld en zijn shows staan, net als de tulp, bol van energie. Tulpen hebben zelfs de eigenschap om een beetje te ‘dansen’ in de vaas. Ze groeien namelijk een stukje door en elke bloem draait in de richting die hij wil.” De sterke snijtulp is veredeld door Vertuco uit Oude Niedorp en voortg ekomen uit een kruising van Tulipa ‘Pacific Pearl’ en Tulipa ‘Kensington’. Het veredelingsproces is in 1985 begonnen.

Fotocredits: TPN

Jou Inhoud Komt Hier

Nederlandse tulpenkwekers

Nationale Tulpendag wordt sinds 2012 ieder jaar op de derde zaterdag van januari gehouden. De populairste en vrolijkste voorjaarsbloem van Nederland is vanaf dan volop verkrijgbaar in talrijke soorten, vormen en kleuren. Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers (TPN) en samen met vrijwilligers, familie en vrienden wordt de pluktuin gerealiseerd. Lees meer op Tulpentijd.

Nog meer over deze tulpenfeestdag

Zie voor voorgaande nationale tulpendagen GroenVandaag: Nationaal feest van de Tulp.