Nationale Tulpendag 2024 – Op Nationale Tulpendag, 20 januari 2024, wordt het nieuwe snijtulpenseizoen ingeluid met een vrolijk festijn. Het kleurrijke evenement vindt plaats op het Museumplein in Amsterdam waar een gigantische pluktuin verschijnt met meer dan 200.000 tulpen. Nationale Tulpendag is een feest van inclusiviteit en heeft dit keer als thema ‘Let’s Dance!’. Het thema komt onder meer tot uiting in het tuinontwerp en tal van verrassingen. Vanaf 13.00 uur mag jong en oud gratis een bos tulpen plukken.

Nationale Tulpendag 2024

nationale tulpendag 2024

Nationale Tulpendag 2024: Tulpenfestijn op het Museumplein in Amsterdam

Voor iedereen

Arjan Smit, namens de Nederlandse tulpenkwekers: “Nationale Tulpendag draait weliswaar om de Nederlandse tulp, maar de gezellige sfeer en het gevoel van saamhorigheid op de dag is minstens zo belangrijk. Iedereen is daarom welkom en wordt uitgenodigd om de vrolijkheid ook te delen via bijvoorbeeld sociale media als Instagram en TikTok. Na afloop van je bezoek neem je de zelf geplukte bos tulpen mee naar huis en kun je lekker nagenieten. ”

Museumplein Amsterdam

Voorheen werd deze nationale feestdag georganiseerd op De Dam. Sinds 2023 is het Museumplein gastheer. Dus ook nationale Tulpendag 2024 zal op het Museumplein worden gevierd. Kom op tijd als je een gratis bosje tulpen mee naar huis wil nemen.

Lees ook dit artikel op Groenvandaag: Tulpen, 10 weetjes over dit Hollands icoon.

nationale tulpendag 2024

Oud en jong genieten.

Tulpentijd

Nationale Tulpendag wordt sinds 2012 ieder jaar op de derde zaterdag van januari gehouden. De populairste en vrolijkste voorjaarsbloem van Nederland is vanaf dan volop verkrijgbaar in talrijke soorten, vormen en kleuren. Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers (TPN) en samen met vrijwilligers, familie en vrienden wordt de pluktuin gerealiseerd.

Op deze dag doopt de bekende Nederlandse DJ Hardwell zijn eigen tulp.

Kijk voor meer informatie en updates op Tulpentijd.nl of volg via Instagram (@TulipTime.info) en Facebook (Tuliptime).

nationale tulpendag 2024

Gratis tulpen plukken voor iedereen.

Wat doe je met de bol?

Tulpenbosje met bol? De bol heeft alle energie gegeven om de (snij)tulp te laten stralen, daarom zal de bol niet opnieuw bloeien. Wel of geen bol? Je kan de bol aan de tulpen laten zitten. Zet ze in een vaas of schaal met maar een klein laagje water, alleen de wortels hebben water nodig. Of snijd de tulpenbol (schuin) van de steel af en zet de tulpen in een mooie vaas met voldoende schoon water.

Nog meer over deze tulpenfeestdag

Zie voor voorgaande nationale tulpendagen GroenVandaag: Nationaal feest van de Tulp.