ALMERE – Dobberend bos. Volgend jaar opent Floriade Expo 2022. Vanaf 14 april 2022 is Almere een half jaar hét podium voor de wereldtuinbouw­: het groenste dagje uit. Floriade is één keer in de 10 jaar hét park om te genieten van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. De Expo biedt 40 inspirerende landen­presentaties, een spectaculair kascomplex, een kabel­baan over het Floriade-park, paviljoens met duurzame innovaties en een bruisend kunst- en cultuur­programma.

Floriade Expo 2022

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Preview

Dit jaar biedt de tuinbouwtentoonstelling al een vooruitblik. Van april tot en met oktober kunnen we een kijkje nemen op het 60 hectare grote terrein waar Expo 2022 verrijst. Bezoekers nemen vanaf de Esplanade in Almere Stad de boot over het Weerwater naar het terrein in aanbouw. Ze arriveren bij het Preview Centre, krijgen voorproefjes van paviljoens in de labs en verkennen met een treintje het terrein.

dobberend bos

Dobberend bos

Een nieuwe attractie is het Dobberend Bos. Dat heeft deze week haar nieuwe ligplaats gekregen in het Weerwater bij Floriade Expo 2022 in Almere. Dit werk van Mothership is een geschenk in bruikleen van Rotterdam aan Floriade. Het bos bestaat uit 20 gerecyclede zeeboeien uit de Noordzee gevuld met 20 Hollandse iepen. Deze drijvende bomen zorgen voor extra vergroening en het kunstwerk vraagt tegelijkertijd ook aandacht voor klimaatadaptatie, innovatie, gezondheid en bewustwording van het belang van groen bij kinderen en volwassenen.

 

Het Dobberend Bos is een concept van Jeroen Everaert, founder van kunstproducent Mothership, gebaseerd op het kunstwerk ‘In Search Of Habitus’ van kunstenaar Jorge Bakker.

 

 

floriade

Tijdens Floriade Preview 2021 en de Expo in 2022 kunnen bezoekers de kunstinstallatie bekijken vanuit de kabelbaan, de boot en vanaf het terras aan het Weerwater. Op de Expo komt één boei met een grote boom, waar het verhaal over de waarde van bomen voor het klimaat, biodiversiteit en leefbaarheid in de stad wordt verteld.