NIEUW-VENNEP – Duurzame droogbloemen. Droogbloemen zijn weer populair. Daarom brengt Topgeschenken.nl een compleet nieuw assortiment droogbloemen op de markt. In totaal zal de online retailer vier nieuwe items uitbrengen. De nieuwe items bestaan bovendien uit duurzame bloemen en verpakkingen, en zijn volledig ecologisch geteeld.
Zo biedt Topgeschenken.nl onder meer een krans aan die per brievenpost verzonden kan worden, waarmee de online retailer een van de weinige partijen is die een dergelijke krans commercieel aanbiedt. Daarnaast verkoopt Topgeschenken.nl ook een zogenaamde letterbox: losse droogbloemen in een brievenbusdoos. Ook een roze boeket en een naturel boeket vallen binnen het assortiment.

Duurzame droogbloemen

Het nieuwe assortiment zal volledig bestaan uit duurzame bloemen en een duurzame verpakking. Voor de boeketten zijn geen geverfde of gebleekte bloemen gebruikt. Edwin van Arkel, CEO van Topgeschenken.nl: “We zien steeds meer vraag naar duurzame producten. Op deze manier bieden we de consument iets aan wat vrij nieuw en bovendien duurzaam is. De droogbloemen kunnen ook maanden tot zelfs een jaar blijven staan.”

Sierbladplanten

Geen bloemen en toch kleur in de tuin

HEM – Onafgebroken kleur in de tuin? Dat kan met mooie sierbladplanten. Terwijl bloemen komen en gaan, blijven tuinen het hele jaar door kleurrijk dankzij deze spectaculaire planten die voor diepte en karakter zorgen. Over het algemeen zien we dat de interesse bij consumenten voor sierbladplanten toeneemt. Zij begrijpen dat ‘groene tuinen’ niet saai of onaantrekkelijk hoeven te zijn. Met of zonder bloemen: bladplanten geven een tuin spannende texturen en interessante vormen en kleuren.

sierbladplanten

Anthurium Nevada met opvallend grote, donkerrode bloemen

HONSELERSDIJK – Mooie, stevige planten met enorme bloemen; dat is waar anthuriumkwekerij Amazone Plants zich op focust. Een jaar geleden voegden zij het ras Nevada toe aan het assortiment in potmaat 14cm. Én met succes. De donkerrode variëteit is inmiddels ook beschikbaar in potmaat 12 en 17cm en wordt geroemd voor haar enorme, rode bloemen. Het grote voordeel van Nevada is dat deze variëteit tolerant is tegen zowel koude als warmte. Naast de donkerrode Nevada, is ook Samora (wit) en Colorado (roze) met grote bloemen in alle drie de potmaten beschikbaar.

anthurium nevada

Nieuwe koers voor online bloemenservice bloomon

OEGSTGEEST – Als aanvulling op het bezorgen van bloemen op abonnementsbasis lanceert bloomon een online ‘floral shop’. Deze nieuwe webshop biedt een breed assortiment van verse bossen en luxe droogbloemen in verschillende stijlen. Klanten kunnen vanaf nu gemakkelijk eenmalig een product bestellen. Met de lancering van de ‘floral shop’ wijzigt bloomon zijn koers van abonnementenservice naar online bloemist. De bekende abonnementen blijven ernaast bestaan.

Meer Kort Nieuws?

Ga dan naar de rubriek Kort Nieuws op GroenVandaag.