De trend voor bedrijven – Duurzaamheid is niet langer slechts een modewoord, het is een levensstijl geworden die diep is doorgedrongen in de harten en geesten van velen. Het is dan ook geen verrassing dat bedrijven meegaan in deze trend, vooral als het gaat om het geven van kerstpakketten. Bedrijven kiezen namelijk steeds vaker voor duurzame kerstpakketten. Maar wat maakt een kerstpakket nu echt ‘duurzaam’? En wat drijft deze groeiende voorkeur voor duurzaamheid in de wereld van kerstpakketten?

De trend voor bedrijven

Duurzame kerstpakketten

Wat zijn duurzame kerstpakketten?

Duurzaamheid heeft zich genesteld in de harten van mensen wereldwijd. En waarom zou je deze duurzame keuzes niet doortrekken in de jaarlijkse traditie van kerstpakketten geven? Duurzame kerstpakketten zijn dé trend voor 2023. Maar wat houdt een ‘duurzaam kerstpakket’ nu precies in?

  • Verschil met traditionele kerstpakketten

    In tegenstelling tot traditionele kerstpakketten, die vaak producten bevatten zonder specifieke aandacht voor duurzaamheid, zijn duurzame kerstpakketten zorgvuldig samengesteld met het oog op het milieu en de samenleving.

  • Criteria voor duurzaamheid

    Een duurzaam kerstpakket wordt beoordeeld op verschillende factoren, waaronder de herkomst van de producten, de impact op het milieu en de mate van maatschappelijk verantwoord ondernemen van de leverancier. Elk van deze criteria speelt een rol bij het bepalen of een kerstpakket als ‘duurzaam’ kan worden beschouwd.

Je zult merken dat het kiezen voor een duurzaam kerstpakket een wereld van verschil kan maken. Je geeft niet alleen een mooi geschenk, maar draagt ook bij aan een betere wereld. En dat is toch waar het met Kerst om draait?

Duurzame kerstpakketten: dé trend voor bedrijven

Foto: Freepik.

De voordelen van duurzame kerstpakketten

Bij het samenstellen van kerstpakketten wordt steeds vaker gekozen voor duurzame opties. “Duurzaamheid is een hot topic en bedrijven willen daar op inspelen”, zegt een medewerker van Company of Gifts, een van de grootste aanbieders van kerstpakketten in Nederland.

“Bedrijven realiseren zich dat ze een verschil kunnen maken door te kiezen voor duurzame kerstpakketten. Het is een manier om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen en dat wordt gewaardeerd door zowel klanten als werknemers.”

De medewerker van Company of Gifts merkt op dat er een duidelijke trend is richting duurzaamheid in kerstpakketten: “De vraag naar duurzame kerstpakketten is enorm toegenomen in 2023. Bedrijven zijn zich steeds bewuster van hun impact op het milieu en kiezen daarom vaker voor duurzame geschenken in hun kerstpakketten.”

Trends in duurzame kerstpakketten

Duurzaamheid is dé kerstpakketten 2023 trend. De keuze voor duurzame kerstpakketten is een trend die in 2023 een grote vlucht heeft genomen. Maar wat zijn de trends in deze duurzame pakketten? We spraken met medewerkers van Company of Gifts, Kerstpakket Online en Kerstpakketten Pro over de populairste duurzame kerstpakketten van dit jaar.

“Dit jaar zien we een toename in de vraag naar kerstpakketten met lokale producten”, zegt een medewerker van Kerstpakket Online. “Bedrijven willen graag hun lokale economie steunen en kiezen daarom voor producten uit hun eigen regio.”

Bij Kerstpakketten Pro is er een opvallende trend richting duurzame kerstpakketten met een thema. “We hebben veel vraag naar kerstpakketten met een duurzaam thema, zoals ‘zero waste’ of ‘plasticvrij'”, vertelt een medewerker.

Ook bij Company of Gifts is er een duidelijke trend zichtbaar. “We zien dat bedrijven steeds vaker kiezen voor kerstpakketten met biologische producten”, zegt een medewerker. “De vraag naar biologische wijn, chocolade en andere lekkernijen is dit jaar enorm toegenomen.”

De trends in duurzame kerstpakketten laten zien dat bedrijven steeds bewuster kiezen voor producten die goed zijn voor mens en milieu. Het is een ontwikkeling die aansluit bij de groeiende vraag naar duurzaamheid in de samenleving.

Fotocredits introfoto: Freepik.