Bollen en ballen – Bollen in huis hebben een positief effect op ons. En groen zorgt niet alleen voor een goed humeur, het tempert ook geluid en hitte, neemt stof en luchtvervuiling op en regelt de luchtvochtigheid. Dus groen is ook nog eens gezond.

Bollen en ballen

Tijd voor groene sfeerbrengers. Bijvoorbeeld bol-op-pot, zoals tulpen, hyacinten, ranonkels en witte druifjes. Ze hebben allemaal de kerstfactor.

hyacint – witte druifjes – ranonkel

Hyacint, witte druifjes, ranonkel

Houd je van eenheid maar niet van te netjes? Neem dan verschillende soorten van dezelfde kleur. Zet witte tulpen en ranonkels in grijze potten. Samen met wat decoratiesneeuw en een houten kerstster levert dat een sfeervol plaatje op. Hetzelfde geldt voor een flink aantal hyacinten apart van elkaar gepresenteerd in doorzichtige glazen. En wat te denken van geurende witte druifjes in hip gekleurde rode potten. Dat kan je echt feestelijk noemen. Laat de Kerst maar komen.

Amarylissen

Je kunt natuurlijk ook een Amaryllis nemen. Ook een bolbloem. Amaryllissen worden ook wel Hippeastrum genoemd. Het zijn majestueuze bloembollen die uitgroeien tot even indrukwekkende bloemen. Er bestaan meer dan 70 soorten. De naam Amaryllis komt van het oud-Griekse ‘amarusso’, wat ‘Ik sprankel’ betekent. Het is een feestje om naar de gedaantewisseling van bol naar bloem te kijken. De stralende bloemen groeien als een grote verrassing uit de strakke stengel.

Natuurlijk en stoer

De grote, robuuste amaryllisbol en de groeiende stelen en bloemen, passen hier goed bij. Accentueer de sfeer door een houten bloempot te gebruiken, waarbij de ringen door de grove behandeling duidelijk te zien zijn. Een gouden, fijn geweven kerstslinger met sterren, maakt het plaatje helemaal af. Het is betoverend om tijdens de feestdagen de Amaryllis langzaam maar zeker in bloei zien komen.

Kijk voor meer bollen op bloembol.org

fotocredits: iBulb