Duurzame vakantieparken – Even eruit. Even bijtanken in een andere omgeving. We kennen die behoefte allemaal; zo nu en dan in een andere omgeving willen zijn. Tussen de bomen de geur van het bos opsnuiven. Een zijn met de natuur. Wandelen, fietsen, hardlopen, vogeltjes kijken. Bezigheden waar je thuis niet aan toe komt, omdat er altijd wel iets op je agenda staat waardoor je te weinig toekomt aan activiteiten waarvan je minstens zoveel houdt als van je werk. We krijgen het steeds drukker en de sociale en maatschappelijke omgeving vraagt steeds mee van ons. Maar niemand kan 24/7 aanstaan.

Duurzame vakantieparken

Vakantieparken in Nederland bieden een uitkomst. En verblijf je in een van de vele duurzame vakantieparken in Nederland dan voelt dat helemaal goed. Groen, dichtbij en helemaal weg in een andere wereld. Waar je ontroerd raakt door een eekhoorntje op je terras of door het boek wat je al zolang had willen lezen.

Van Zeeland tot de Achterhoek

De korte binnenlandse vakantie is een razend populair tussendoortje voor drukke tweeverdieners, gezinnen met kinderen en pensionado’s.
Uitwaaien aan de kust van de Zeeuwse eilanden. Genieten van oude stadjes als Sluis, Veere en Middelharnis en de brede stranden met hun karakteristieke golfbrekers die altijd in gevecht lijken met het tij. Is het water hier blauwer of komt dat omdat je de drukte in je hoofd is verdwenen.
Fietsen door het Achterhoekse coulisselandschap langs kleinschalige percelen omzoomd met hagen, bomen en houtwallen.
Je verbazen over de uitgestrekte zandvlaktes van de Veluwe en in een moeite door cultuur snuiven in het Kröller-Müller Museum met wereldberoemde doeken van Vincent van Gogh, Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Maar toch vooral opgaan in de natuur die Nederland rijk is.

vakantieparken in Nederland

Heilzaam

Behalve dat vakantieparken heilzaam werken, schenken de parken steeds meer aandacht aan duurzaamheid door toepassing van zonnepanelen, tiptop isolatie en led-verlichting en als onderdeel van de bedrijfsvoering.

Green Key

Duurzame vakantieparken zijn herkenbaar gecertificeerd. Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Zo’n 700 Nederlandse bedrijven hebben dit keurmerk inmiddels verkregen. Van hotels en restaurants tot campings, groepsaccommodaties en bungalowparken. Zie je de groene sleutel? Dan vindt het bedrijf duurzaamheid belangrijk en passen ze dat overal toe in het bedrijf. Denk aan zuinig omgaan met energie en water, milieuvriendelijk schoonmaken, recyclen en doordachte keuzes rondom biologische voeding en producten met een duurzaamheidskeurmerk.

Dus toe aan een break die verantwoord is, kies voor duurzame vakantieparken.