SPIERDIJK – Edsilia Rombley. Een eigen, unieke tulp voor Edsilia Rombley: een intens rode, dubbelbloemige pioentulp. De zangeres en host van het Eurovisie Songfestival 2021 heeft de nieuwe tulp persoonlijk geselecteerd. De bloem is aangeboden door de Nederlandse tulpenkwekers (TPN) in het kader van het thema Let’s Connect van het tulpenseizoen 2021. Dat sluit naadloos aan bij het thema van het Eurovisie Songfestival 2021: Open Up.

Edsilia Rombley

dubbelbloemige pioentulp

Liefde

“De rode kleur staat symbool voor de liefde. Misschien voor de hand liggend, maar dit cliché is gewoon waar. We zijn állemaal rood van binnen en alles waar de rode kleur voor staat past bij het thema; Warmte, eenheid, liefde. Het is ook erg toepasselijk voor deze merkwaardige tijd. We hebben liefde uiteindelijk allemaal nodig. Zonder dat kunnen we nou eenmaal niet lekker leven! Daarom heb ik voor deze tulp gekozen,” aldus Edsilia.

Edsilia Rombley

Dubbelbloemige pioentulp

Kenmerkend voor Tulipa ‘Edsilia’, zoals de botanische naam luidt, is de lipstickrode bloem op een stevige steel met strak groen blad. De vele bloemblaadjes van de pioentulp ontvouwen zich maximaal tijdens de bloei. Een bloeiende ‘Edsilia’ heeft een bloemdoorsnede van 7 cm. De sterke snijtulp is veredeld door Holland Bolroy Markt uit Heiloo. De nieuwe tulp wordt vereeuwigd in het International Cultivar Register of Tulip Names.

dubbelbloemige pioentulp

Songfestival

De kwekers zijn voornemens om vertegenwoordigers van de deelnemende landen aan het Eurovisie Songfestival binnenkort te verrassen met een kleurrijk tulpenboeket. Behalve de nieuwe tulp zitten in deze Nederlandse witte en rood-witte tulpen die de naam dragen van Chantal Janzen en Jan Smit. Edsilia Rombley presenteert samen met hen het Eurovisie Songfestival 2021.

Tulpdoop

Verenigingen, instellingen en bedrijven kunnen hun eigen tulp laten dopen en de positieve impact van een eigen tulp ervaren.

 

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Wendy van Dijk doopt eigen tulp in Keukenhof

Nog meer beroemde tulpen

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag.

Eigen tulp voor OG3NE-zangeressen

Quinty Trustfull krijgt een eigen roze tulp