Eerste Nature Art Fair – In het weekend van 18 en 19 mei 2019 wordt de eerste Nature Art Fair gehouden, een nieuwe kunstbeurs rond het thema bloemen en natuur in de kunst. De beurs vindt plaats op het terrein van het Flower Art Museum in Aalsmeer.
Op de Nature Art Fair presenteren kunstenaars hun werk met de natuur als uitgangspunt. Bloemen en planten, landschappen en bossen vormen al eeuwenlang belangrijke inspiratiebronnen voor kunstenaars.

Eerste Nature Art Fair

Nature Art Fair

Bloemen en natuur

Ook in de hedendaagse kunst is de natuur alom aanwezig. Figuratief en abstract, van schilderkunst en fotografie tot sculpturen, sieraden en andere kunstvormen. Op de Nature Art Fair is een grote diversiteit te vinden met de natuur als centraal thema.
Tijdens de beurs is werk te zien van circa veertig professionele kunstenaars. Zij presenteren zich in het beurspaviljoen op het terrein van het museum. Al het getoonde werk is te koop, de Nature Art Fair is dan ook een ideaal moment om inspiratie op te doen voor wie op zoek is naar een mooi kunstwerk. De meeste kunstenaars zijn zelf aanwezig en vertellen graag over hun werk. Beursbezoekers hebben ook toegang tot het Flower Art Museum, waar momenteel drie tentoonstellingen lopen. Een deel van de hier getoonde kunst is eveneens beschikbaar voor verkoop.

Nature Art Fair

Activiteiten

De Nature Art Fair wordt zaterdagochtend 18 mei geopend door mevr. Wilma Scheltema, wethouder van Cultuur van de Gemeente Aalsmeer. Gedurende het weekend zijn er diverse activiteiten. Zo geeft kunstenaar Bert van Santen rondleidingen door zijn solotentoonstelling Fleurs d’espoir in het museum. Ook zijn er informatieve presentaties van kunstverzamelaar Eric van ’t Hoff en vertelt Robin Noorda over de baanbrekende projecten van kunstenaarscollectief Tropisme.

Beursbezoekers kun al deze activiteiten gratis bezoeken.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: WONDERLAND te zien in Flower Art Museum

Nature Art FairPraktisch

De Nature Art Fair is zaterdag 18 en zondag 19 mei, beide dagen van 11.00 tot 18.00 uur.
Entree is € 10,- p.p. (online voorverkoop € 7,50) en is inclusief museumtoegang.
Jeugd t/m 14 jaar gratis entree.

Het adres van het Flower Art Museum is Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren).

Meer informatie: www.natureartfair.nl.

Meer over het Flower Art Museum, lees dit bericht op GroenVandaag: Flower Art Museum open voor publiek.

Foto-credits:
Zonnebloemen/Pathway: Chris Timmers (Flower Art Museum)
Flowersperm: Mirthe Langelaan (Flower Art Museum)
Vrouw/Grass Large: Ineke Otte (Flower Art Museum)

Meer kunst en uitjes

Zie de rubriek Uitjes op GroenVandaag.