Zagen – De kettingzaag, het is een handig hulpmiddel voor in de tuinen en in de bossen. Kettingzagen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Wat jouw doel ook is, er is altijd wel een geschikte kettingzaag te koop.
Een kettingzaag heeft verschillende functies, het kan gebruikt worden voor het snoeiwerk en het is ook geschikt voor het zagen van hout. Het aanbod van kettingzagen is groot, wellicht vraag je je nu af welke kettingzaag het beste is? De allerbeste kettingzagen zijn de kettingzagen van Stihl. Koop een van de Stihl kettingzagen en start direct met zagen!

houtblokken

fotocredits: Dejan Zakic (op unsplash)

De kettingzagen van Stihl

Zoals al eerder gezegd is een kettingzaag geschikt voor verschillende doeleinden. Het is een ideaal tuingereedschap als je hout, takken en bomen wilt zagen. Ook zijn er verschillende soorten kettingzagen, je hebt onder andere de benzine kettingzaag en de elektrische kettingzaag. Elektrische kettingzagen hebben vrijwel geen onderhoud nodig en hebben genoeg kracht om dingen door te zagen.
Een benzine kettingzaag is geschikt als je klussen gaat uitvoeren die langer duren en die groter zijn. Een benzine kettingzaag is erg krachtig en het vergemakkelijkt het zagen enorm. Qua merk zijn de Stihl kettingzagen de beste optie.
De kettingzagen van Stihl kenmerken zich door de hoge kwaliteit en het fijne gebruik. Het is een kettingzaag die zorgt voor een snelle en gemakkelijke manier van zagen. Daarnaast is Stihl het merk dat de afgelopen jaren het meest wordt gekocht en gebruikt, het is een echte favoriet van de consument. 

Zaag jouw hout, takken en bomen met de kettingzaag van Stihl en ervaar zelf het fijne gebruik van deze kettingzaag! 

kettingzaag

Veilig gebruik van de kettingzaag

Het is bij een kettingzaag erg belangrijk dat je weet hoe je er op een veilige manier gebruik van kan maken. Als je niet voldoet aan de veiligheidsadviezen, dan kan het gebruik van een kettingzaag zorgen voor nare ongelukken. Hoe gebruik je een kettingzaag veilig? Allereerst is het belangrijk dat je de kettingzaag van tevoren controleert. Je moet onder andere kijken naar de spanning van de ketting en je moet kijken of de ketting niet versleten is. Als je dit gecontroleerd hebt, dan moet je ervoor zorgen dat je tijdens het zagen de juiste kleding draagt. 

Het is verstandig een zaagbroek, handschoenen, veiligheidsbril, veiligheidsschoenen en helm te dragen. Deze spullen beschermen jouw lichaam tegen eventuele ongelukken. Het is belangrijk dat je het hout op een goede manier afzaagt. Zaag van boven naar onder, zodat het afgesneden hout naar beneden kan vallen. Je moet nooit met de punt van de zaag gaan zagen, als je met de punt zaagt dan verlies je al gauw de controle over de kettingzaag. Houd de zaag goed vast met behulp van de handgrepen, de zaag moet op heuphoogte gebruikt worden.

Als laatste moet je de kettingzaag altijd uitdoen als je je gaat verplaatsen. Met deze veiligheidsadviezen kan jij aan de slag met zagen. Better safe than sorry! 

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Is zelf gekapt hout geschikt brandhout?

zagen maar