HONSELERSDIJK – Villa Curcuma is in december 2017 begonnen met de teelt van snijcurcuma. Nu denkt u misschien curcuma…? Dat klinkt bekend. Klopt. Wellicht staat er in uw keukenkastje een kruid genaamd kurkuma. Dit wordt gemaakt van de wortel van de curcumaplant, dat is dus ook de plant die deze prachtige bloem maakt en geschikt is als snijbloem. De Curcuma is een exotische bloem en houdt dus niet van temperaturen onder de 15 graden Celsius.

 

snijcurcuma

 

 

Snijcurcuma

De curcuma snijbloem is bijzonder lang houdbaar. En als je een beetje geluk hebt, en de bloem goed in de gaten houdt, zie je een of meerdere paarse bloemetjes uit de grote bloem komen. Deze kleine bloemetjes komen voor heel eventjes omhoog, hiermee plant de curcuma zich voort in de natuur. Prachtig om te zien.

 

snijcurcuma
Verzorging

– Gebruik altijd een schone vaas, maak de vaas schoon voor gebruik en vul hem met schoon water.
– Knip de curcuma’s af voordat ze in de vaas worden gezet.
– Verschoon het water als het troebel wordt.
– Als je dan toch de bloemen uit de vaas hebt, kun je ze gelijk nog een keer afknippen, dit garandeert langer plezier.

 

snijcurcuma

 

 

 

Villa Curcuma

Villa Curcuma is ontstaan uit het bedrijf Villa Gerbera, waar 50 verschillende soorten gerbera’s worden geteeld. Beide bedrijven opereren onder de slogan ‘’Explore our colours’’. De curcuma wordt door Villa Curcuma geproduceerd in 7 verschillende kleuren. En is elk jaar van begin februari tot eind oktober verkrijgbaar.
Zie de Facebook-pagina GroenVandaag voor het foto-album snijcurcuma.

 

Kom in de Kas

Tijdens het evenement Kom In De Kas Westland ( 7 & 8 april) zijn de deuren van zowel Villa Gerbera als Villa Curcuma voor belangstellenden geopend.

Villa Curcuma
Broekpolderlaan 90
Honselersdijk

Hier meer info over Villa Curcuma.