Lobelia Starship is een geweldige aanvulling op de insecten- en vlindertuin! Door de enorme flower power is het een echte blikvanger in de tuin. De vaste plant presteert uitstekend in de zomer tot begin herfst. De plant houdt van een vochthoudende plek in zowel de volle zon als halfzon.

Lobelia Starship

Lobelia Starship biedt een divers aanbod aan knallende kleuren. Starship™ Rose is de nieuwste aanwinst naast de bestaande kleuren Scarlet, Blue, Bronze leaf Scarlet en Burgundy. Door de opvallende kleuren en rijke bloei is het uitermate geschikt voor tuinen, plantsoenen, bordes of potten.

Flower Power

De plant groeit prachtig gecontroleerd uit met een vroege en dus rijke bloei. De vertakking is opvallend goed en ook strekt de plant weinig. Daarnaast heb je met weinig inspanning veel plezier van de plant. Het is wel belangrijk om de slakken in de gaten te houden, maar verder is het onderhoud gemakkelijk en dat maakt het extra genieten met Lobelia Starship™. 

Kortom: Lobelia Starship voegt waarde toe van plantenkweker tot siertuin en is veredeld door PanAmerican Seed.

panamerican seed

Afrikaantjes (Tagetes) in de ruimte

PanAmerican Seed sponsort Eklosion-experiment op internationaal ruimtestation ISS met het zaaien van Afrikaantjes op aarde.
Aan het Graines d’Eklo-initiatief werken 850 vrijwilligers mee die Afrikaantjes uit zaad kweken, terwijl een Franse astronaut zijn experiment met deze zaden in de ruimte uitvoert.
Begin augustus ontvangen 850 jonge en oudere vrijwilligers een envelop met Afrikaantjes-zaden (Tagetes patula) op hun deurmat als onderdeel van het initiatief ‘Graines d’Eklo’ van de Eklo Association (Eklosion), dat ruimte-experimenten koppelt aan die op aarde. De Franse astronaut Thomas Pesquet laat zijn Afrikaantjes-zaden ontkiemen en groeien in het International Space Station (ISS), terwijl de vrijwilligers met hun zaden hetzelfde doen op aarde. Eklosion is een van de twaalf experimenten van de ALPHA-missie in het ISS. PanAmerican Seed sponsort met trots het gedeelte van Eklosion dat zich op de aarde afspeelt! Meer weten? Lees meer op onze blog (Engels)