HEM – Kleurrijke Echinacea. Een levende tuin met veel vlinders en bijen is kleurrijk en afwisselend. Meer insectenleven de tuin in trekken met behulp van planten vinden veel consumenten steeds belangrijker. Vul de tuin met een volle en hoge phlox, een geurige lavendel, een kleurige verbena of een veelzijdige Echinacea. Echinacea is ook wel bekend als zonnehoed. Deze hoog vertakte, volle en veelkleurige plant is een vrolijke toevoeging in iedere tuin. Daarnaast combineert deze hoge plant ook nog eens goed met veel andere meerjarige planten.

Kleurrijke Echinacea

Afgelopen jaren is de Echinacea een van de bestsellers van PanAmerican Seed gebleken. De afwisselende Cheyenne Spirit, de roze en witte PowWow® serie of de nieuwe Artisan™ collectie zijn gevestigde namen in de markt. Al jaren doet deze plant het goed in tuinen en stadsbeplantingen.

Afgelopen jaren is de Echinacea een van de bestsellers van PanAmerican Seed gebleken. De afwisselende Cheyenne Spirit, de roze en witte PowWow® serie of de nieuwe Artisan™ collectie zijn gevestigde namen in de markt. Al jaren doet deze plant het goed in tuinen en stadsbeplantingen.

Cheyenne Spirit

Echinacea Cheyenne Spirit van PanAmerican Seed is een FleuroSelect gouden medaille winnaar met een goede reden. De Cheyenne Spirit groeit uit tot een beter vertakte en volle plant welke nog steeds makkelijk vervoerbaar is. Deze plant bloeit vanaf begin zomer en gaat door tot diep in de herfst. Door zijn vele kleuren is het een echte vrolijke blikvanger. Daarnaast is de plant winterhard en doet deze het goed in warme en koude tijden. Mooi in een zonnige tuin, in kleurrijke plantsoenen of in een mooie pot.

PowWow serie

Deze roze ‘Wild Berry’ en witte echinacea zijn de eerste uit het veredelingsprogramma van PanAmerican Seed. De plant maakt indruk met zijn grote hoeveelheid bloemen op één plant. Daarnaast is deze plant ook goed verpakbaar en te vervoeren op krappe rekken. Deze sterke plant kan geteelt worden in zowel droge als natte gebieden, bloeit in het eerste jaar en is winterhard. De roze kleur zorgt voor een mooi geheel in een park of plantsoen of staat vrolijk gemixt in de tuin met de witte PowWow Echinacea.

artisan soft orange

Artisan Collection

Deze vernieuwende echinacea is een echte eyecatcher! De diepe, scharlaken kleuren van Red Ombre en de vrolijke, heldere Soft Orange van de nieuwe Artisan collectie staan prachtig in een vlinderrijke tuin. Echinacea Artisan van PanAmerican Seed is de eerste F1 hybride uit zaad. De plant is zeer vertakkend en rijkbloeiend. Hij groeit uit tot een volle en uniforme plant die heel gelijk groeit en erg lang bloeit. De mooie kleuren van de echinacea veranderen prachtig als ze ouder worden. De plant is een magneet voor bijen, hommels en vlinder zowel in de zomer als de herfst.

Deze Echinacea producten zijn te vinden in de PanAmerican Seed catalogus en op panamseed.com, net als alle teelthandleidingen (GrowerFacts).

Fotocredits
-intro-foto: commons wikimedia, Rolf Dietrich Brecher from Germany
-overige foto’s PanAmerican Seed