HEM- Petunia jubileert. Wave viert haar 25-jarig bestaan als merk. Al een kwart eeuw brengt deze petunia-serie kleur in de tuin. De petunia werd in 1995 ontdekt door een veredelaar van een Japanse bierbrouwerij. Hij zag een soort wilde petunia in het veld groeien. Na de nodige inspanningen op het gebeid van veredeling won de snelgroeiende hangpetunia hoge onderscheidingen in bloeiproeven. Veredelingsbedrijf Panamerican Seed herkende de kwaliteiten en besloot de plant, die bekend zou worden als Wave Purple Classic, te produceren en wereldwijd te distribueren. Het merk werd snel favoriet bij consumenten, hoveniers, groenvoorzieners en tuin- en landschapsarchitecten.

Petunia jubileert

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Wave

“Wave stond in 1995 voor een revolutie in de tuinbranche. De plant was uniek met z’n spreidende groeiwijze, lange bloeitijd, uitzonderlijke weerbestendigheid en niet te vergeten de briljante kleur. Wave bood consumenten de kans hun buitenomgeving eenvoudig individueel vorm te geven.”, zegt Diane Blazek, directeur van het Amerikaanse National Garden Bureau.
Onder de Wave-naam blijven sindsdien de beste en meest sprankelende petunia’s verschijnen.

Na het succes van Wave Purple Classic werden al snel nieuwe rassen geïntroduceerd, waaronder Tidal Wave, Easy Wave en Shock Wave,. Tuinliefhebbers kregen zo nog meer opties wat betreft plantgrootte en kleur.

Later zijn als onderdeel van het merk diverse eenvoudig te onderhouden combinaties en mengsels ontwikkeld waarmee container- en perkbeplantingen konden worden ontworpen.

Viool Cool Wave

In 2013 zag de baanbrekende grootbloemige viool Cool Wave het levenslicht en werd daarmee het eerste Wave-product dat geen Petunia was.

Vandaag de dag biedt Wave vier petunia-series, een collectie grootbloemige violen en meer dan 60 kleuren en mengsels om uit te kiezen. Na 25 jaar consumenten te hebben geïnspireerd, blijft Wave zich ontwikkelen met moderne kleuren, tuintrends en -projecten, en verspreidt het kleur over de hele wereld – altijd en overal.

Petunia en Surfinia

Meer weten over petunia en Surfinia? Lees dan ook deze artikelen op Groenvandaag.

Tuinplant van de Maand april: Petunia
Surfinia, al 30 jaar een bloeiend icoon