HEM – Sierbladplanten worden steeds populairder. Terwijl bloemen komen en gaan, blijven tuinen het hele jaar door kleurrijk dankzij spectaculaire bladplanten die zorgen voor karakter in de tuin. Consumenten begrijpen steeds beter dat ‘groene tuinen’ niet saai of onaantrekkelijk hoeven te zijn. Met of zonder bloemen: bladplanten geven een tuin spannende texturen en interessante vormen en kleuren.

Fantastic Foliage

Fantastic Foliage

Sierbladplanten

PanAmerican Seed heeft onder de noemer ‘Fantastic Foliage’ een breed programma uit zaad te vermeerderen sierbladplanten in het assortiment. Dit omvat pot- en perkplanten zoals Dichondra Silver Falls, Alternanthera Purple Prince en Ornamental Millet Jade Princess, de Coleus- en ColorGrass®-series en nieuwkomers zoals Celosia Sol™ Gekko Green en Lizzard Leaf.

Eigenlijk is de Fantastic Foliage collectie terug van weggeweest. Jaren geleden bracht PanAmerican Seed deze collectie al op de markt, maar nu de interesse weer is opgelaaid en er een groot aantal nieuwe producten is toegevoegd aan de collectie, is het programma nieuw leven ingeblazen!

Coleus assortiment

PanAmerican Seed heeft een breed Coleus-assortiment met op dit moment 33 verschillende variëteiten, waaronder de Premium Sun serie en de Premium Shade Kong® serie. Coleus Premium Sun biedt zeer opvallende kleuren, krachtige bladtekeningen en bijzondere texturen. Tuinliefhebbers en groenvoorzieners waarderen deze rassen vanwege hun uitstraling; planten die het in zonnige tuinen en terras- en balkonbakken bijzonder goed doen en opvallen.

Voor de schaduwrijke gebieden in de tuin en groenvoorziening is Coleus Premium Shade Kong perfect geschikt. Deze serie heeft extreem grote bladeren, unieke bladpatronen en prachtige kleurencombinaties. Voor wie op zoek is naar een indrukwekkende, gemakkelijk te verzorgen en kleurrijke bladplant voor de schaduw, is Coleus Kong zeker een goede keuze.

begonia gryphon

Begonia Gryphon

Een product dat al jaren deel uitmaakt van het PanAmerican Seed-assortiment, is Begonia Gryphon. Met de toegenomen interesse in sierbladplanten zien we ook steeds meer belangstelling voor dit mooie, aantrekkelijke product.

Gryphon is een rechtopstaande, vlakbolvormige en groenblijvende Begonia die bekendstaat om haar opvallende blad dat lang meegaat. Het ras heeft grote dikke, glanzend groene, handvormige bladeren met een zweem van zilver. Zowel de onderzijde van de bladeren als de stelen zijn oranjerood, wat zorgt voor een prachtig contrast. De snelgroeiende Begonia Gryphon is gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig water nodig. Gebruik de plant solo of als onderdeel van gemengde beplantingen in bakken en in de tuinaanleg. Retailers en consumenten waarderen tevens de mogelijkheid dat de Begonia aan het einde van het buitenseizoen naar binnen kan worden gehaald als kamerplant.

Foliage Celosia Sol™ collectie

Met de Foliage Celosia Sol™ collectie creëert PanAmerican Seed meer mogelijkheden voor zonminnende sierbladplanten in containers en voor snelgroeiende, lage, bossige planten die bij de randbeplanting van bloemperken en borders er prachtig uitzien. Beide Celosia’s Sol Gekko Green en Lizzard Leaf bloeien erg laat, zodat de bloemen niet de aandacht van het unieke tweekleurige, groene en bordeauxrode blad afleiden.

De gehele sierbladplanten collectie is te vinden in de nieuwe Fantastic Foliage brochure op panamseed.com, net als alle teelthandleidingen (GrowerFacts).

Meer over PanAmerican Seed

Lees dan ook deze artikelen op GroenVandaag.