Fruit. Zaterdag 9 mei zal in de uitzending van Rob’s Grote Tuinverbouwing aandacht worden besteed aan fruit uit eigen tuin. Ditmaal legt Rob Verlinden op een basisschool samen met de leerlingen een snoep- en ontdektuin aan vol met fruitplanten. Leerzaam om te doen, gezond om straks van te eten.FRUIT: NU PLANTEN

Fruitplanten zijn nu erg mooi met hun frisgroene blad. Sommige planten hebben al bloemknoppen of vruchtbeginsel. Wie straks van snoepfruit uit eigen moestuin wil genieten, kan nu fruitplanten en bomen in de tuin zetten, dit is de ideale tijd om te planten.

Rob’s Grote Tuinverbouwing
zaterdag 9 mei 2015
17.00 uur
SBS6

De aardbei

“Men is niet zeker over de oorsprong van de aardbeiplant. Sommige mensen beweren dat het een van oudsher inheemse bosplant is die geleidelijk de moestuinen veroverde. Anderen denken dat de plant geïntroduceerd is door ontdekkingsreizigers die hem meebrachten vanuit het verre Zuid-Amerika.
Aardbeien bevatten verschillende verfrissende vruchtenzuren, waardevolle mineralen en
onontbeerlijke vitamines. Daarom wordt de aardbei veelvuldig geprezen vanwege zijn medicinale
eigenschappen…”
Lees het hele verhaal van de aardbei op hetaaardbeienterras.

 

brazelberry

Klimfruit

Het assortiment klimfruit biedt ruime keuze, speciaal geselecteerd voor juni zijn de stekelloze braam (Rubus fruticosus), framboos (Rubus idaeus), druif (Vitis vinifera) en blauwe bes (Vaccinium corymbosum, ook bekend als trosbosbes). Alle planten komen voor in vele verschillende variëteiten, waaronder compacte vormen die heel geschikt zijn voor plekken met weinig ruimte. Door veredeling zijn ze sterker, productiever en gemakkelijker in het onderhoud dan voorheen. Er zijn enkele speciale consumentenlabels, zoals 100% Fruit, Fit&Juicy en Big Taste Experience. 

Meer over fruit uit eigen tuin

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag: