Fuchsiade – Er wordt weer een prachtige Fuchsiade gehouden op vrijdag 14 juli en zaterdag 15 juli van 10.00 uur tot 21.00 uur. En zondag 16 juli tot 17.00 uur. Locatie: bij de Hofboerderij in het Hofpark te Wateringen. Tegenover de molen aan de Heulweg.

Fuchsiade

bellenplant, vaste plant

Hobby Club

Dit evenement wordt georganiseerd door de St. Fuchsia Hobby Club Westland e.o.  Ook is er een imker, een mandenmaker en de Splintergroep. Op de show kunt u informatie krijgen over het kweken van de plant en contacten maken met andere liefhebbers. Veel mensen zijn verbaasd over de vele soorten die u hier kunt aantreffen. De Fuchsiaplant geniet steeds meer belangstelling. Er zijn er ook te koop en een kraam met diversen andere planten. Er is gelegenheid voor een drankje en de toegang en de parkeerruimte zijn gratis.

Meer info op: www.fhcw.nl

Fuchsia-balkonplant

Balkon- en terrasplant

fuchia_petunia_mandevilla_lowmidZe zijn zijn er in verschillende vormen: staand, hangend en op een stam. Welke je ook kiest, de bellenplant kan met gemak bloeien tot ver in het najaar. De plant vraagt wel een beetje aandacht: kies een plek in de ochtend- of late middagzon en geef regelmatig water. Wanneer je de plant verwent met wat plantenvoeding en de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijdert, word je beloond met veel en heel lang bloemen.

De plant werd in 1703 voor het eerst beschreven door Charles Plumier die de plant noemde naar de Duitse botanicus Leonhart Fuchs (1501-1566), die hij erg bewonderde. bron: www.mooiwatplantendoen.nl

Zelf stekken

De zomerbloeier is heel makkelijk te stekken. Je knipt een paar gezonde toppen af en laat ze wortelen in een pot met zaai- en stekgrond.

Lees verder op GroenVandaag: Fuchsia: rijk bloeiende balkonplant van 2015