GaafGroen – Het eerste weekend van september viert het GaafGroen pop up center feest. Op zaterdag 3 en zondag 4 september is iedereen vanaf 11 uur welkom om het eenjarig bestaan mee te vieren. Geniet van een streek- en snuffelmarkt, live muziek, workshops en activiteiten.

GaafGroen

Prima te gebruiken

Op zaterdagavond is het pop up center geopend tot 22.00 uur en kun je proeven van ’taste de waste’ hapjes, gemaakt van producten die anders weggegooid waren maar nog prima gebruikt kunnen worden. Voor kinderen zijn er natuurlijk ook diverse activiteiten. Er is zowel binnen als buiten een terras aanwezig met grote kinderspeelplek. De entree en het parkeren zijn gratis. Adres: Meerweg 11 in Alkmaar.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Pop-Up store droogbloemen in Amsterdam

Opduiken

Pop-up (oopduiken) is een concept dat in principe wijst op de tijdelijke aard van een winkel, museum, restaurant enzovoort. Redenen om te kiezen voor een pop-upvestiging zijn onder andere de mogelijkheid om de markt af te tasten door een laagdrempelige inspanning (bijvoorbeeld: niet gebonden zijn door lange huurcontracten) of de wens om in te spelen op actuele omstandigheden (bijvoorbeeld: in de zomermaanden een pop-upwinkel openen aan een strand).
Bron: wikipedia

geraniums

Geranium, populair perkgoed.

Plantencentrum

Het plantencentrum lijkt een beetje op een pop up winkel. Sommige gaan eind april over en bieden vooral zomergoed aan, zoals geraniums, vlijtige liejes, petunia’s en al die bekende vrolijke zomerbloeiers. In de zomervakantie zijn deze tijdelijke koopunten alweer gesloten. Populair zijn deze tijdelijk groenverkopers zeker. Ook omdat de prijzen meestal lager liggen dan in de reguliere, vaste winkels.

Zomergoed

Voor wie maximaal wil genieten van een bloemrijk balkon of terras… geraniums zijn ideaal. Je kunt uiteraard een pot vullen met alleen witte, maar zet ook eens verschillende soorten en kleuren door of bij elkaar voor een extra zomers effect. Geranium kun je bovendien uitstekend combineren met andere zomerbloeiers zoals Verbena, Petunia en Salie.

Jou Inhoud Komt Hier