Intens oranje Mango – Mango, het nieuwe Gaillardia-ras in de SpinTop-serie van Dümmen Orange, belooft in meerdere opzichten een stralende zomer. De grote, oranjekleurige bloemen sluiten prachtig aan bij de serie en net als de andere rassen is Mango zeer eenvoudig te telen en te verzorgen. Dat geldt vanaf de eerste dag in de kas tot de laatste bloem in de tuin.

Intens oranje Mango

Kokardebloem

Deze serie heeft sterke, compacte en rechtopgaande planten, die goed vertakken en een hoogte bereiken van 20-30 cm. Of het nu gaat om een ​​enkele plant in een 13 cm pot of om twee planten in een 17 tot 19 cm container; de SpinTop-rassen maken indruk. De planten ontwikkelen zich gelijkmatig en zijn eerstejaars bloeiend. Het zijn ideale teamspelers in de border.

Gaillardia wordt ook wel kokardebloem genoemd.

Zilveren medaille

SpinTop Mango is een winnaar. Op de vakbeurs Plantarium 2022 won het ras bij de nieuwighedenkeuringen een zilveren medaille. De intense kleur van de bloemen en de uitstekende groei-eigenschappen kenmerken dit nieuwe ras, dat nu opnieuw voor een hoogtepunt zorgt in deze kleurrijke serie met in totaal zes afzonderlijke rassen. Van geel naar oranje tot rood: meerdere kleurnuances zijn vertegenwoordigd.

intens oranje mango

Kleuren

In de kleurgroep geel heeft SpinTop het ras Red Starburst, waarvan de bloemblaadjes aan de buitenkant felgeel en aan de binnenkant rood zijn.
SpinTop Red behoort tot de kleurgroep rood en heeft grote, enkele bloemen waarvan het donkerrode hart fraai contrasteert met de licht- tot middelrode petalen.
Een van de tweekleurige rassen is SpinTop Yellow Touch, waarvan de rode bloemblaadjes aan de buitenrand een klein beetje geel hebben.
SpinTop Mariachi Copper Sun en SpinTop Orange Halo Improved brengen drie kleuren samen in hun opvallende bloemen: van een donkerrood midden tot rode petalen met een gele rand, waarvan de bloemblaadjes per ras in vorm verschillen.

De intens oranje Mango is SpinTop’s eerste oranjekleurige ras en vormt daarmee een uitstekende aanvulling op het assortiment.

Dümmen Orange gaillardia

Nectarrijke zonaanbidders

De intens oranje Mango en de overige SpinTop-rassen zijn absolute zonaanbidders. Ze zijn daarom ook perfect voor zonnige balkons en terrassen, in de vasteplantenborder en de rotstuin. Deze meerjarige schoonheid trekt de aandacht, zowel solo als in combinaties.

De planten in deze serie maken van juni tot oktober indruk met hun uniforme en gelijkmatige bloei – of ze nu in potten staan, of in de tuin zijn uitgeplant. En elk ras apart dient als nectarbron voor tal van insecten en leent zich voor natuurlijk aangelegde tuinen. Gaillardias kunnen bovendien beter met droogte omgaan dan met nattigheid. Nog een aantrekkelijke reden voor de mooie SpinTop-rassen.

Dümmen Orange

Dümmen Orange is wereldwijd de grootste veredelaar en producent van uitgangsmateriaal voor snijbloemen, bollen, tropische planten, potplanten, perkplanten en vaste planten.