Begonia I CONIA Aroma Peach van veredelaar Dümmen Orange is bekroond met de FleuroStar Award 2021/22. Alexander van der Kaaij, Senior Product Manager Bed & Balcony en Jeroen Meeder, Sales Manager Benelux, namen de prijs in ontvangst van Fleuroselect Vice-President Marc Driessen, Secretaris-Generaal Sally van der Horst en Marketing & Communicatie Manager Ann Jennen.

Begonia I CONIA Aroma Peach

Begonia I'CONIA Aroma Peach

Elegant en charmant

De jury stelde: “I’CONIA Aroma Peach toont een ware overvloed aan dubbele, tweekleurige bloemen die bijzonder elegant en charmant zijn. De uitstekende plantopbouw en subtiele geur maken van deze Begonia een bijzondere eyecatcher voor elke patio of tuin.”
Begonia hybrida I’CONIA Aroma Peach is de nieuwe geurende begonia van Dümmen Orange. Deze variëteit met talrijke luxueuze, dubbele tweekleurige bloemen in zachte perziktinten levert een topprestatie in de tuin. Door de onafgebroken bloei zijn de planten ideaal voor prachtige plantenbakken en mooie hangpotten. De I’CONIA-serie staat voor het toppunt van moderne begonia’s die tegen (half)schaduw kunnen, uitstekende flower power hebben.

FleuroStar Award 2021

Begonia I'CONIA Aroma Peach wint FleuroStar Award 2021

Fleurostar Award

Begonia I’CONIA Aroma Peach nam het op tegen Pelargonium Estelle Appleblossom (Florensis), Petunia Fun House Potpourri (Syngenta Flowers) en Verbena Mr. LavaLava (Selecta one). Meer dan 30 professionals uit veredeling, productie, handel en retail evalueerden elke plant op aantrekkelijkheid en handelspotentieel. Heike Gronemann, Voorzitter FleuroStar Jury: “We zijn erg trots op het feit dat toonaangevende spelers uit de internationale sector zoals Obi, Intratuin, Jardiland, B&Q, Blume 2000, Waterdrinker, Royal Lemkes, Emsflower en Royal FloraHolland bereid zijn onze kandidaten te beoordelen. FleuroStar dankt zijn succes en geloofwaardigheid aan de diversiteit en expertise van de jury.”

Bacio-serie

Begonia I´CONIA is onderdeel van de nieuwe Bacio-serie van Dümmen Orange. Er zijn vier afzonderlijke kleuren beschikbaar: Orange, Salmon, White en Peach. Allen hebben een indrukwekkend aantal middelgrote, dubbele bloemen en bovendien een lange bloeitijd.
Fleuroselect is een internationale organisatie voor de sierteelt. De FleuroStar Award wordt jaarlijks uitgereikt. Fleuroselect leden kunnen hun meest in het oog springende doorbraak van het seizoen inzenden om verkozen te worden tot de nieuwe ‘Winnaar met de Wow Factor.”<