Grote kerstbomen – De verkoop van kerstbomen bij Praxis is in november van start gegaan met een grote toeloop aan klanten. Verkoopcijfers van de eerste weken tonen aan dat op dit moment de meest verkochte boom de lengte 225-275 cm heeft. Daarnaast is de boom met lengte tussen 175-200 cm nu al 20% meer verkocht dan vorig jaar. Ook de opmars van de kleinere (tweede) boom is duidelijk zichtbaar. De kerstboomverkoop is dit jaar vroeg gestart.

Grote kerstbomen

kerstbomen

“We zien dat de grote bomen het meest verkopen”, aldus Joost de Beijer, Algemeen Directeur Praxis. De Nordmann kerstboom is verreweg het populairst als ‘hoofdboom’, vanwege zijn naaldvastheid. De Beijer vervolgt: “Daarnaast stijgt de verkoop van met name de kleinere (tweede) boom in pot, zoals de Omorika, Fraseri en Nobilis, die 8% in verkoop zijn toegenomen. Voor ruim 70 procent van de Nederlanders is de decembermaand niet compleet zonder kerstboom in huis. En bijna 70% van onze klanten koopt daarnaast ook decoratie.”

“Nederland heeft de hoogste kerstboomdichtheid per m² van Europa.”

Rechtstreeks van de kweker

Om de kwaliteit te waarborgen, zorgt Praxis ervoor dat het directe leveringen krijgt van de kweker, zonder tussenhandel. Zo komen de bomen extra vers binnen en kunnen ze zonder vertraging door de klant worden opgehaald. “We halen onze bomen van kwaliteitskwekers in Schotland, Denemarken, de Ardennen en Duitsland”, aldus Raymond Duijker, inkoper Praxis.

Aantallen

Omdat Praxis al jaren de grootste kerstboomverkoper van Nederland is, is er veel kennis aanwezig. Raymond: “Wist je bijvoorbeeld dat Nederland de meeste kerstbomen per vierkante meter heeft? In ons kleine dichtbevolkte landje worden namelijk in absolute aantallen, na Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, de meeste bomen verkocht.”

Meer over kerstbomen

Lees ook deze berichten op GroenVandaag: