DEN HAAG – Bezoekers en patiënten van het HagaZiekenhuis in Den Haag vergapen zich aan twee reusachtig harten van duizenden rode Anthuriumbloemen.
Met de kamerplanten en snijbloemen vraagt het ziekenhuis aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen en zamelt tegelijkertijd geld in voor de Hartstichting.

Harten

Iedereen die ter plekke een donatie doet (groot of klein) krijgt als dank gratis een Anthuriumboeketje of kamerplant mee.

hart36

Onderzoek
De Anthurium heeft een kenmerkend hartvormige bloem. Edith Bense, manager van het Hartcentrum van het HagaZiekenhuis: “Met deze fleurige actie hopen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Wij ondersteunen de Hartstichting dan ook van harte.”
Alle Anthuriums in het ziekenhuis zijn gratis aangeboden door Anthuriumkwekers zodat de volledige opbrengst ten goede komt aan de Hartstichting. Tot en met eind september verkopen tuincentra, supermarkten en bloemisten ook Anthuriums met een hartvormig label ten behoeve van de Hartstichting.
Het HagaZiekenhuis is een van de 16 hart- en vaatcentra in Nederland. In totaal zijn er 12  cardiologen en 5 cardiochirurgen verbonden aan het HagaZiekenhuis.