OEGSTGEEST – September is de actiemaand van de Anthurium-kwekers. Voor het derde opeenvolgende jaar hebben de kwekers een samenwerking met de Hartstichting en zetten zij zich in om met de verkoop van Anthuriums geld in te zamelen voor de Nederlandse en Duitse Hartstichting.
 

Hartstichting

De Anthurium bloemen en planten met het label zijn van 1 tot 30 september verkrijgbaar bij onder meer tuincentra, bloemisten en supermarkten.

anthurium hartstichting2

Een warm hart toedragen
Anthurium-kwekers zetten zich al grootschalig in voor milieuvriendelijke teelt. “Een goed doel steunen was een logische volgende stap”, zegt Claudia Broch Anthurium-ambassadeur. Met deze reden dragen zij hun steentje bij door te doneren aan de Hartstichting, voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. Ook de snijanthuriums zijn aangesloten bij deze meerjarige samenwerking.

Zuiverende eigenschappen
Het hartvormige, helderrode blad van deze krachtige en langbloeiende snijbloem en kamerplant heeft veel overeenkomsten met het menselijke hart. Naast de uiterlijke gelijkenis zorgt de Anthurium ook voor zuivere lucht door haar unieke luchtfilterende karakteristieken. De samenwerking tussen Anthurium en de Hartstichting is zodoende bijna vanzelfsprekend.

De actie van de Anthurium-kwekers loopt van 1 tot en met 30 september 2016. De Anthurium is in verschillende kleuren, soorten en maten te vinden bij tuincentra, bloemisten en supermarkten en te herkennen aan het hartvormige label ‘Voor wiens hart kom jij in actie?’. Vind alles over deze actie op www.anthuriuminfo.com.