NIEUWE WETERING – In samenwerking met Stichting Oasebos en Bakker Hillegom voert Elstgeest Potplanten een hangplanten-actie voor behoud van het tropisch regenwoud. Voor iedere acht verkochte Hang on Green hangplanten koopt Elstgeest Potplanten, producent van de Hang on Green, 1m2 oerwoud in Costa Rico, dat beheerd en beschermd wordt door Stichting Oasebos. Het in Nieuwe Wetering gevestigde potplantenbedrijf verlengde daartoe onlangs de samenwerking met de genoemde stichting.

 

Hangplanten

hangplanten voor het regenwoud

Hang on Green
De Hang on Green hangplanten worden door het familiebedrijf Elstgeest nagenoeg biologisch geproduceerd. De teelt- en productmethoden van het bedrijf voldoen aan alle duurzaamheids- en milieueisen en zijn gecertificeerd volgens alle bekende milieu certificeringbureaus. Zo wordt bijvoorbeeld het gebruikte teeltwater volledig gerecycled. Eigenaar Joris Elstgeest heeft echter niet alleen oog voor het milieu in zijn directe omgeving.
Joris: ‘Hang on Green planten komen van oorsprong uit tropische regenwouden. Het is nog steeds zo dat tropische oerbossen door het kappen voor houtwinning in een rap tempo verdwijnen. Met alle nadelige gevolgen van dien. Wij vinden het belangrijk dat de natuur behouden blijft voor toekomstige generaties. Daarom zijn we in 2007 samen gaan werken met Stichting Oasebos.’

Stichting Oasebos
Stichting Oasebos is een Nederlandse stichting die in Costa Rica oerwoud aankoopt, beheert en beschermt. Stichting Oasebos werkt daarin nauw samen met lokale overheden en komt alleen in actie in stukken oerwoud die met uitsterven bedreigd worden en of die zeldzame soorten bloemen, planten en dieren herbergen. Oasebos doet daarnaast onderzoek naar hoe de bescherming van zeldzame dier- en plantensoorten verbeterd kan worden.
Joris: ‘Stichting Oasebos is een non-profit organisatie zonder winstoogmerk en werkt zoveel mogelijk met vrijwilligers, ambassadeurs en donateurs samen. De afgelopen jaren hebben wij middels de verkoop van Hang on Green planten behoorlijk veel m2 oerwoud kunnen aankopen. Dat zullen we de komende jaren met dezelfde overtuiging blijven doen.’