POELDIJK – In het nieuwe logo van Kokodama staat de kokosnoot centraal: het product waar het allemaal om draait. De Kokodama is een handgemaakte bol van kokosvezels. In deze bol zitten bijzondere en trendy planten. Hangend, liggend, of staand, de bol vindt in elk interieur haar natuurlijke habitat.

Kokodama

Fan van kokos
De makers van de Kokodama zijn fan van kokos. Monique Ouwerling: “In alles wat we doen staat de kokosnoot centraal: we live & love Koko! De kokosnoot heeft een onmiskenbare oerkracht. De kokospalm is namelijk één van de oudste bomen op aarde, en wordt ook wel de ‘Tree of Life’ genoemd. Al eeuwen voorziet ze de mens van belangrijke levensbehoeften. Eten, drinken, olie, onderdak, kleding, hout; met kokos kun je van alles. De kokosnoot heeft kokopower!”

kokodama-kokosnoot

 

Biologisch en maatschappelijk betrokken
De bol is biologisch afbreekbaar en 99% natuurlijk. Ouwerling: “Als natuurliefhebber bieden we graag een alternatief voor de gebruikelijke plastic pot, zodat plant en pot samen een harmonieus, organisch geheel vormen.”
In Sri Lanka is kokopower al lang een begrip. Samen met de lokale bevolking bedacht Kokodama een manier om deze kracht om te zetten in een natuurlijk product. Met elke Kokodama die verkocht wordt, gaat een deel van de opbrengst terug naar Sri Lanka.

kokodama-kokosnoot

 

Planthunting
De planten die hun thuis vinden in de Kokodama worden met zorg uitgekozen. Monique Ouwerling: “Planthunting zit in onze natuur, en we zijn dan ook constant op zoek naar bijzondere planten, toepassingen, en vormen. Nieuw binnen het assortiment zijn de botanische XXL hangplanten. Dit is een bol in potmaat 25 gevuld met planten zoals de Lepismium Bolivianum en de Epiphyllum. Er is ook een prachtige kerstcollectie, zoals onder andere Mini Trees en de Snow Balls collectie.”