AMSTERDAM – Medewerkers en bezoekers van het OLVG-Oost in Amsterdam bewonderen maandag een reusachtig hart met duizenden rode anthurium bloemen. Met het plantenhart bij de entree wordt aandacht gevraagd voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Vrijwilligers zamelen tegelijkertijd geld in voor de Hartstichting.

Anthurium voor het hart

Hartstichting start fondswerving
Hartstichting start fondswerving

Iedereen die ter plekke een donatie doet mag als dank gratis de “kamerplant met het rode hart” meenemen. Alle anthuriums in het ziekenhuis zijn gratis aangeboden door kwekers uit het Westland zodat de volledige opbrengst ten goede komt aan de Hartstichting. Op dinsdag 12 september start de Hartstichting een nationale campagne om geld in te zamelen. Deze maand doen diverse ziekenhuizen in het land mee met deze inzamelingsactie. Bij dergelijke acties in voorgaande jaren werd zo’n  € 65.000 gedoneerd. Tot en met eind september verkopen tuincentra, supermarkten en bloemisten ook anthuriums ten behoeve van de Hartstichting.

Hartcentrum
Het hartcentrum van OLVG is een van de grootste dottercentra van Nederland en het grootste hartcentrum van Amsterdam. De artsen onderzoeken en behandelen patiënten met uiteenlopende hart- en vaataandoeningen. Behandelingen gebeuren met zo min mogelijk belasting voor de patiënt, of het nu gaat om behandeling van chronische hartklachten of acute, levensbedreigende hartproblemen.

intro-foto: Medewerkers van de afdeling Cardiologie van OLVG-Oost.
onderste foto: Cardioloog Jutta Schroeder-Tanka overhandigt de eerste anthurium aan een bezoeker.