kwekersnatuur – De Nederlandse kwekers zijn in de wereld toonaangevend met hun assortiment en vakmanschap. Op alle gebieden is de Hollandse sierteelt state of the art. Voorafgaand aan de teelt is er ook nog het scheppingsproces. Het maken van nieuwe soorten. Dat kan zijn een nieuwe kleur, een andere vorm, langere of kortere stelen, geschakeerd blad, betere resistentie, langere levensduur enzovoorts
Het kwekerscollectief Decorum lanceerde dit jaar ruim 50 noviteiten, die hun weg zullen vinden naar huiskamers over de hele wereld. Noem het kwekersnatuur: de drang om ons steeds weer te verrassen met noviteiten.  Hieronder een bescheiden greep uit nieuwe aanbod.

Kwekersnatuur

12 noviteiten

1- Lisianthus Giant White
2- Alstroemeria Virgin Queen
3- Tulp Iceberg
4- Begonia Lavina
5- Celosia Reef
6- Germini Max
7- Celosia Dark Shades
8- Alstroemeria Dark Intens Pink
9- Chrysanthemum Couture
10- Caladium Hilo Beaty
11- Epipremnum ’N Joy Gold
12- Aglaonema White Lime

Lisianthus Giant White, kwekersnatuur

1- Lisianthus Giant White

Lisianthus Giant White heeft heldere witte bloemen en extra lange stelen.
Lisianthus is er in wit, crème, blauw, roze, lila, paars en zalm. Sommige bloemen hebben zelfs bloemblaadjes met meerdere kleuren. De bloemblaadjes zijn naast kleurrijk ook zacht en delicaat. De Lisianthus heeft een krachtige symboliek. Deze bloem staat voor waardering, dankbaarheid en charisma. Dat maakt haar de perfecte kandidate voor een cadeauboeket voor een ander. Of voor jezelf.

kweker: Montana Lisianthus

Alstroemeria Virgin Queen

2- Alstroemeria Virgin Queen

Alstroemeria met intens witte kleur, grote bloemen en contrasterend groen blad.
De exotische Alstroemeria wordt ook wel inca-lelie genoemd. Het is een verwijzing naar haar natuurlijke habitat: de koele gebergten van de Andes in Chili, Brazilië en Peru. De Alstroemeria staat symbool voor een langdurige vriendschap. Alle zes de bloemblaadjes van de Alstroemeria zijn symbolisch belangrijk; ze staan voor begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect.

kweker: Together2Grow

Tulp Iceberg

3- Tulp Iceberg

Deze dubbele Tulp is een lust voor het oog en heeft een sneeuwwitte kleur.
Oer-Hollands? De Tulp is oer-Iranees, oer-Afghaans en oer-Kazachstaans. Nomaden namen de kleurrijke bloemen mee naar Turkije, waar stoere sultans een Tulp op hun tulband gingen dragen. De bloem kreeg zo zijn naam: ‘tulipan’ betekent namelijk tulband. Gaf je in de zestiende eeuw een Tulp, dan gaf je rijkdom. Inmiddels kost een leuke bos nog maar een paar euro en is de bloem gelukkig voor iedereen bereikbaar.

kweker: Borst Bloembollen

Begonia Lavina, kwekersnatuur

4- Begonia Lavina

Een rijkbloeiende Begonia met grote mooigevormde vrolijke bloemen.
Een plant met twee gezichten. Of je nu van fleurige bloemen houdt of juist geniet van een stoer blad met mooie bladtekening en intense kleuren. Voordat de Begonia werd ontdekt als ideale woonplant, vond je de plant in warme, vochtige bosrijke gebieden in Nieuw-Guinea, zuidelijk Afrika en de Andes. Tip: geef de Begonia zo’n twee keer per week water, zodat de aarde vochtig blijft.

kweker: J&P ten Have

Celosia Reef

5- Celosia Reef

Tweekleurige Celosia, het gemarmerde effect van de bloemen is zeer bijzonder.
Celosia is subtropisch. De opvallende plant groeit in het gebied van de evenaar met haar vochtige perioden. Een echte zomerbloem. Het Celosia-seizoen loopt van eind maart tot eind november. Celosia is er in verschillende kleuren: roze, oranje, rood, groen en geel. De snijbloem is van zware kwaliteit. Pronkstuk in de vaas. De bloeier is heel mooi te schikken in een stijlvol boeket, een echte eyecatcher.

kweker: Ammerlaan-Sosef

Germini Max

6- Germini Max

Mini-Gerbera met expressieve oranje kleur en zachtgroen hartje.
Vrolijkheid ten top. Haar frisse kleur en speelse vorm passen bij ieder interieur en iedere gebeurtenis. Met Gerbera’s zit je altijd goed. Jaarlijks worden in Nederland wel 900 miljoen Gerbera’s geproduceerd met 600 verschillende variëteiten in kleuren, vormen en maten. Een populaire dame dus! Gerbera’s zijn perfect te combineren in een boeket, voeg dan verschillende kleuren en tinten samen en zorg voor hoogteverschil.

kweker: Jac. Oudijk

Celosia Dark Shades, kwekersnatuur

7- Celosia Dark Shades

Celosia met diep paars, bijna zwart, blad en paarse pluimvormige bloemen.
Celosia is subtropisch. De opvallende plant groeit in het gebied van de evenaar met haar vochtige perioden. Een echte zomerbloem. Het Celosia-seizoen loopt van eind maart tot eind november. Celosia er is in verschillende kleuren: roze, oranje, rood, groen en geel. De snijbloem is van zware kwaliteit. Pronkstuk in de vaas. De bloeier is heel mooi te schikken in een stijlvol boeket, een echte eyecatcher.

kweker: Ammerlaan-Sosef

Alstroemeria Dark Intens Pink

8- Alstroemeria Dark Intens Pink

Intens diep roze, grote streeploze bloemen met een lang vaasleven.
De exotische Alstroemeria wordt ook wel inca-lelie genoemd. Het is een verwijzing naar haar natuurlijke habitat: de koele gebergten van de Andes in Chili, Brazilië en Peru. De Alstroemeria staat symbool voor een langdurige vriendschap. Alle zes de bloemblaadjes van de Alstroemeria zijn symbolisch belangrijk; ze staan voor begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect.

kweker: Together2Grow

Chrysanthemum Couture

9- Chrysanthemum Couture

Haute Couture onder de Chrysanten; roze bloemblaadjes met grijzige onderkant.
Chrysant: een ‘gouden bloem’. In het Grieks betekent ‘chryso’ namelijk goud en ‘anthemom’ bloem. De chrysant zorgt voor warmte en kleur in je interieur. Daarnaast past hij in ieder boeket en is hij zeer lang houdbaar. De chrysant is er in verschillende varianten, namelijk: tros en pluis. Net als veel andere bloemen, heeft de chrysant met symboliek te maken. Deze bloem staat namelijk voor geluk en gezondheid.

kweker: Arcadia

Caladium Hilo Beaty, kwekersnatuur

10- Caladium Hilo Beaty

Opvallende woonplant; groen blad met sierlijke gele tekening.
Tropische kamerplant. Inheems in Brazilië; echt een Zuid-Amerikaans pareltje. In de natuur vind je de Caladium langs rivieren in oerwouden waar de knol lekker vochtig op een lichte plek staat. Bij jou in de huiskamer kan hij ook prima staan, maar houd wel rekening met zijn natuurlijke habitat.
Caladium sterft af in de winter en komt terug in het voorjaar. Verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren. Een knolgewas.

kweker: Richplant

Epipremnum ’N Joy Gold

11- Epipremnum ’N Joy Gold

Decoratieve woonplant met rijke kleurschakering in het blad.
De Epipremnum staat ook wel bekend als Scindapsus. Deze prachtige plant is er in vele soorten en maten. En hij heeft een bijzondere kwaliteit: hij heeft een luchtzuiverende werking. Het leuke aan de Epipremnum is, dat hij slierten maakt waar de bladeren aan zitten. Daardoor kun je de plant laten klimmen langs een stammetje of laten hangen als een hangplant. Bij voldoende licht en water is het een enorm snelle groeier.

kweker: Kap Scindapsus

Aglaonema White Lime

12- Aglaonema White Lime

Woonplant met mooie tekening, puntig blad, wittige bladranden en steel.
De Aglaonema is niet alleen de makkelijkste, maar ook nog eens één van de mooiste kamerplanten! De naam van deze plant is afgeleid uit het Grieks: ‘aglos’ betekent schitterend en ‘nema’ draad, de naam slaat op de mooi getekende bladen. Naast het prachtige uiterlijk, is de Aglaonema super gemakkelijk, ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben! De Aglaonema is sterk luchtzuiverend en verbetert de luchtvochtigheid in je huis.

kweker: Jogrow

Kwekersnatuur: de drang om ons steeds weer te verrassen met noviteiten.