Bruidsbloem – De Kalanchoë is een kleine en oersterke vetplant met karakteristieke felgekleurde bloemetjes. Deze bloemen komen voor in allerlei kleuren; wit, roze, rood, geel, oranje en paars en steken prachtig af tegen het glanzende groene blad. 

Kalanchoë

In de zomer kan de woonplant Kalanchoë ook goed op het terras en balkon. Als de dagen langer zijn en de nachten korter, bloeit hij met nog meer overtuiging dan wanneer hij binnen staat.

bruidsbloem

Bruidsbloem

Als bruidsbloem wordt Kalanchoë steeds vaker waargenomen. Zowel als corsage als boeket en bruidtafeldecoratie. Die waardering is terecht. De bloemetjes van de plant zijn een genot om naar te kijken. Hoe nauwkeuriger je kijkt hoe groter de schoonheid van deze bloeier. De dubbele bloemen zijn ware pareltjes.

Tijdloze klassieker

De Kalanchoë is een echte tijdloze klassieker die altijd zijn belofte inlost. Vrolijk en gemakkelijk. Je hebt er weinig omkijken naar en je kunt perfect mixen en matchen met kleuren, meerdere plantjes in een grote schaal of juist solo in potjes.

Vetplanten

Kalanchoë behoort tot de familie van de Crassulaceae waar veel andere vetplanten toe behoren zoals Crassula en Echeveria. De meest voorkomende bloeiende variant is Kalanchoë blossfeldiana, die zowel enkele als dubbele bloemen kan hebben. Daarnaast zijn er kalanchoë’s die opvallen om hun prachtige belvormige bloemen of bladeren. De planten groeien in Madagascar, Zuid- en Oost-Afrika, Zuid-Oost Azië en China. In dat laatste land is de naam ontstaan: Kalan Chau is later ‘gelatiniseerd’ tot Kalanchoë.

Verzorgingstips

  • Door de dikke, vlezige bladeren heeft de plant weinig verzorging nodig en daarom ook geschikt voor mensen die niet over groene vingers beschikken.
  • Kalanchoë staat zowel binnen als buiten het liefst licht tot zonnig. Ideale temperatuur 20 ºC.
  • De plant slaat vocht op in de dikke bladeren; eens per week water geven volstaat. Teveel water is funest: de kluit kan beter iets te droog dan veel te nat zijn.
  • ’s Winters plant iets droger houden.
  • Voor een rijke en lange bloei elke twee weken plantenvoeding geven. Bloeiende planten verbruiken meer energie en voedingsstoffen dan groene planten.
  • Uitgebloeide bloemetjes voorzichtig verwijderen, voorkom dat nieuwe knoppen hierbij beschadigen.
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

De kweker

Slijkerman Kalanchoë is een modern familiebedrijf wat zich dagelijks houdt met veredelen en telen van Kalanchoë in vier verschillende potmaten. De beste plant-eigenschappen worden gecombineerd in nieuwe variëteiten, die uitvoerig worden getest op kleur, bloemgrootte, houdbaarheid en de natuurlijke ziekteresistentie. Dagelijks verlaten duizenden kalanchoë’s de kwekerij, waar ze vanaf het eerste begin met liefde en passie zijn grootgebracht tot planten van de allerbeste kwaliteit en onder het kwaliteitsmerk Decorum hun weg vinden naar vele woonkamers.