Tuinklusjes – Heerlijk, het wordt tuinklusjes-weer. Het is je vast niet ontgaan: deze week gaat het zonnetje flink schijnen en wordt het heerlijk weer. Op de meeste plekken komt de temperatuur boven de 20 graden uit. Het perfecte moment om komende dagen lekker aan de slag te gaan in de tuin of moestuin of op je balkon of terras. Voor alle klusjes geldt: goed water geven met deze temperaturen.

Tuinklusjes

Dit artikel is verzorgd door Pokon-Naturado

onderhoud van de tuin

Gazon

Het is tijd om wat extra aandacht en liefde aan je gazon te geven. Haal het mos en onkruid weg uit je gazon. Daardoor blijft je gazon langer groen en kun jij dit weekend heerlijk je klapstoel of picknickkleed uitstallen op het gazon. Gebruik Pokon Bio Gazonmest om je gazon extra sterk te maken voor het voorjaar en de zomer.

Moestuin

De grond van je moestuin is inmiddels al lekker opgewarmd, dus dat betekent dat je ook in je moestuin volop aan de slag kunt.

Tips tuinklusjes moestuin

  • Spit de moestuin en verbeter de bodem met Pokon Gedroogde Mestkorrels of Pokon Siertuincompost, afhankelijk van waar je bodem behoefte aan heeft.
  • Tijd om nieuwe groenten te kweken in je moestuin. In deze periode kun je bijvoorbeeld bieten, sla en verschillende soorten kolen kweken in de moestuin.
  • Geef de plantjes die al in je moestuin staan wat extra liefde met Pokon Moestuin Voeding. Zo groeien ze de komende maanden extra goed.
  • De eerste spinazie, rucola en radijs kun je deze maand al oogsten uit je moestuin. Zo kun je dit weekend bijvoorbeeld een heerlijke salade maken voor bij de barbecue, met je eigen geoogste groenten.

Balkon

Geen enorme groene tuin tot je beschikking maar wel een balkon? Tijd om je balkon gezellig te maken, zodat je dit weekend heerlijk kunt genieten van het mooie weer op je balkon.

Tips tuinklusjes balkon

  • Maak de vloer van je balkon schoon met een bezem, stoffer en blik of gebruik voor het gemak een stofzuiger om resten van bladeren of stof op te zuigen.
  • Is de vloer van je balkon lelijk geworden door groene aanslag? Leg dan houten vlonders op je balkon, dit geeft direct een heel ander gezicht aan je balkon.
  • Maak gebruik van verschillende soorten potten. Potten die je over de reling kunt hangen, potten die je op de grond kunt zetten of hangende plantenpotten met hangplantjes… er is keuze genoeg.
  • Kies voor vrolijke, kleurrijke bloemetjes zoals viooltjes, de primula of madeliefjes. Deze zijn nu volop verkrijgbaar bij tuincentra.
  • Zorg tussen alle kleurrijke bloemetjes ook voor wat rust door groene planten in potten te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de buxus of olijfboom. Wist je dat je zelfs een bonsai buiten op je balkon kunt zetten?!

Terras

Tuinklusjes met PokonTips tuinklusjes terras

Verwijder mos en algen van de terrastegels en haal het onkruid tussen de tegels vandaan.

Maak je terrastegels schoon met een hogedrukspuit.
Ook je terras kun je natuurlijk gezellig maken met leuke planten in pot. Daarover kon je al meer lezen bij de alinea voor het balkon.

onderhoud van de tuin

Border

Tips tuinklusjes border

• Strooi cacaodoppen in je border om onkruid te voorkomen en slakken weg te houden uit je border. Het ziet er ook nog eens heel leuk uit!
• Kleur én geur in je border? Plant dan een mooie rozenstruik in je border, die over een paar maanden al voor prachtige, kleurrijke bloemen gaat zorgen.
• Wil je een tropisch tintje geven aan je border? Maak dan een leuke haag van bamboe die je langs je border kunt zetten.

Welke tuinklusjes pak jij deze week op? Kijk voor meer leuke tips en inspiratie op www.pokon.nl.

LEESTIP: Tuinklus? Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Het gebruiksgemak van een degelijke bosmaaier