FLEVOLAND – Tuinen kijken in het pinksterweekend op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni. Liefhebbers zijn welkom in vier boerderijtuinen in Espel en Bant.

Deze tuinen zijn geheel naar eigen smaak en inzicht ontworpen en eigenhandig aangelegd. Daardoor zijn ze enig in hun soort, met elk een eigen karakter en uitstraling. 

Flevoland

Bijzondere plantencollecties in uitgekiende kleurrijke harmonieuze borders. Stijlvolle vijvers, strak geschoren hagen, gezellige prieeltjes, uitnodigende zitjes. Het is allemaal te zien in deze weelderige poldertuinen.

Geurige Grootmoeders Oorbellen, Hibiscus, Bol-, Pluim- en Eikenblad Hortensia’s. Pindakaas-struiken, Rozen, Vlinderstruiken en vaste planten, zoals Anemonen, Arme-luis-Orchideeën, Dropplanten, Duizendknoop, Ezelsoren, IJzerhard, Pimpernel, Sierdistels, Vlambloemen, Zilverkaarsen, Zonnehoeden. En natuurlijk ook de prachtige siergrassen. Ale lokken vele insecten.

Tuinen als snoepwinkel

De tuin is een ware snoepwinkel voor onder andere bijen, hommels, vlinders en libellen. 
Ook vogels komen aan hun trekken. Zij struinen rond, op zoek naar zaden, bessen, slakken en insecten.

Bezoekers kunnen ook rondneuzen in hobbykwekerijtjes of in een Engelse landleven winkel. In De Stekkentuin is  een kleine schilderijen expositie.

Deze tuinen liggen op korte afstand van elkaar en zijn daardoor ook goed op de fiets te bezoeken. U kunt uw auto in tuin 1 parkeren. Van tuin 1, via tuin 2 en 3 naar tuin 4 en terug is ongeveer 23 km.

Deelnemende tuinen in Flevoland zijn

De Stekkentuin, Noordermiddenweg 13 in Espel, www.destekkentuin.nl

De Tuinen van Lipkje Schat, Polenweg 9 in Bant, www.lipkjeschat.nl

De Goldhoorn Gardens, Klutenweg 13 in Bant, www.goldhoorngardens.nl

 
De Pegasushof te Bant, Klutenweg 5 in Bant, www.pegasushof.nl

Al 15 jaar organiseren deze vier tuineigenaren samen open dagen, -weekenden en dag-arrangementen, waar ook veel belangstelling vanuit het buitenland voor is.

Praktische info

Open van 10.00 – 17.00 uur. 
Ruime parkeergelegenheid
.
De tuinen zijn rolstoelonvriendelijk.
Er wordt entree gevraagd.